Tarja Turunen sai aivoinfarktin – ”Valtava shokki”


Kiteeltä lähtöisin oleva ja nykyisin Espanjassa perheineen asuva laulaja Tarja Turunen, 44, kertoo elämästään 29.10. julkaistavassa uutuuskirjassa Laulun virta veressäni (Bazar).

Ennen kirjan julkaisua Turunen kertoi Me Naiset -lehdelle eräästä kirjassa kuvaillusta pysäyttävästä tapahtumasta.

Turusen mies Marcelo Cabuli löysi vaimonsa kolme vuotta sitten syyskuisena aamuna kotikeittiöstä sirpaleiden keskeltä. Turusen kädestä oli pudonnut muki, kasvojen vasen puoli oli valahtanut, eikä hän saanut muodostettua ymmärrettävää sanaa. Cabuli ymmärsi heti, että oli toimittava nopeasti. Turunen saatiin nopeasti sairaalaan, jossa hänellä diagnosoitiin aivoinfarkti.

Turunen toipui, mutta kertoo eläneensä sen jälkeen pelon vankina. Hän oli ollut vähällä menettää kaiken yhdessä hetkessä.

– Aivoinfarkti oli valtava shokki. Sen jälkeen sairastumisen- ja kuolemanpelko oli joka aamu ensimmäinen ajatukseni herätessä ja iltaisin viimeinen ajatukseni nukkumaan käydessä, Turunen kertoo Me Naisille.

Tähtisopraanolla on ollut vaikeuksia ymmärtää, miksi hän sai kohtauksen. Hän epäilee syyksi stressiä, sillä hän tietää tehneensä liikaa töitä. Henkinen toipuminen kohtauksesta kesti vuoden.

– Olen päässyt kuolemanpelostani enkä enää mieti tapahtunutta päivittäin. Päinvastoin, nyt pystyn jo puhumaan siitä ja kertomaan, että tällaista kävi minulle.

Laulun virta veressäni -kirjassa kuvaillaan Tarja Turusen musiikillista tarinaa lapsuudesta Nightwish-vuosien kautta nykyiselle soolouralle. Parhaillaan hän säveltää musiikkia kahdeksannelle sooloalbumilleen.

Tarja Turunen ja Marcelo Cabuli asuvat Espanjan Marbellassa tyttärensä Naomin kanssa.

tarja-turunen-laulun-virta-veressani-bazar-kustannus

Lähde: Me Naiset

SUOSITUIMMAT