Tässä ovat PS5-ohjaimen uudet toiminnot


Tämän vuoden lopulla julkaistavan PlayStation 5 -konsolin teknisiä tietoja on jo paljastettu melko paljon ja viime viikolla julkistettiin konsolin ohjain, joka kantaa nimeä DualSense.

DualSense on kehitetty versio nykyisestä PS4:n Dualshock 4 -ohjaimesta ja siinä on monia merkittäviä muutoksia edeltäjäänsä verrattuna. Alla kerrotaan tarkemmin DualSensen uusista ominaisuuksista. Voit myös katsoa yläpuolelta eglanninkielisen videon ohjaimen esittelystä.

Muoto

DualSense on kooltaan jykevämpi kuin DualShock 4 ja muistuttaa nyt muotoilultaan entistä enemmän Xboxin ohjainta, suurimpana erona kuitenkin edelleen ohjainsauvojen sijoittelu.

Sisäänrakennettu mikrofoni

PS5-pelaajien ei ole pakko hankkia pelikavereiden kanssa juttelemista varten erillistä mikrofonia, koska DualSensessä on sisäänrakennettu mikrofoni. Ohjaimesta löytyy myös 3.5mm ääniliitäntä, johon voi halutessaan kytkeä ulkopuolisen mikrofonin tai vaikkapa kuulokkeet.

Uusi ”Create”-nappi

Pelaajat voivat jakaa DualSensen kautta omia luomuksiaan painamalla ”Create”-nappia. Nappi on samankaltainen kuin nykyinen ”Share”-nappi, mutta siihen on lisätty toiminnallisuuksia, joita Sony ei ole vielä paljastanut. Niiden on kuitenkin sanottu olevan ”uraauurtavia uusia keinoja jakaa eeppistä pelisisältöä koko maailman kanssa”.

Adaptiiviset olkanapit

Adaptiivisten L2 ja R2 -olkanappien avulla pelinkehittäjät voivat ohjelmoida niihin entistä tehokkaammin vastusta pelitilanteen mukaan, jolloin varsinkin simulaatioista saadaan entistäkin tarkempia ja todellisemman tuntuisia. Napeilla voidaan simuloida esimerkiksi jousipyssyn kiristyvää jännettä.

Sonyn mukaan uudet olkanapit kasvattavat pelikokemuksessa immersiivisyyden tuntua.

Haptinen palaute

Nykyisen värinäohjaimen tilalle tule haptinen ohjaimen. DualSense-ohjaimen haptinen ominaisuus on ollut pitkään kehityksen alla ja nyt se lopultakin toteutuu.

Haptinen palaute on voimakkuudeltaan ohjelmoitavissa olevaa hienovaraista värähtelyä joka, kuten adaptiiviset napit, antaa pelinkehittäjille mahdollisuuden muuttaa pelikokememusta nopeastikin pelitilanteen mukaan.

Sonyn mukaan DualSense-ohjain pystyy välittämään pelaajalle tietoa tuntoaistin kautta tehokkaammin ja monipuolisemmin pelitilanteista, kuten esimerkiksi millaisilla pinnoilla ajoneuvo kulkee.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommentti
Kirjoita tähän nimesi

SUOSITUIMMAT