Tässä ovat vuoden myydyimmät vaihtoautot – jälleen yksi ylitse muiden


Vaihtoautojen asiantuntijaketju J. Rinta-Jouppi tutki kuluneen vuoden myyntitilastojaan selvittääkseen vuoden myydyimmät vaihtoautot. Kärkikolmikosta löytyi järjestyksessä automerkit Ford, Volkswagen ja Volvo.

Automerkki Ford jatkoi myydyimpien käytettyjen henkilöautojen piikkipaikalla jo kolmatta vuotta peräkkäin. Tämä käy ilmi autokauppaketju J. Rinta-Joupin vuoden 2022 vaihtoautojen myyntitilastoista. Kakkostilalle sijoittui Volkswagen ja kolmanneksi Volvo.

Fordin myydyin yksittäinen malli oli Focus, joka oli samalla koko ketjun myydyin vaihtoautomalli. Volkswagenin osalta kansa osti eniten automalli Golfia ja Volvoista parhaiten kävi kaupaksi V70.

Tilastojen mukaan kuluneen vuoden vaihtokaupassa on nähtävissä alueellisia eroja eri puolilla Suomea. Pääkaupunkiseudulla, sekä Itä-Suomessa kaupaksi kävi Ford Focus. Pohjoisessa, Oulun tuntumilla sekä Länsi-Suomessa kysyntä kohdistui Golfiin.

Eri automerkeistä Teslojen vaihtoautomyynti kasvoi huimasti edellisvuoteen verrattuna. Myynti suorastaan räjähti, sillä niiden kappalemääräinen myynti jopa triplaantui. Sähköautoista myös ruotsalaismerkki Polestarin saatavuus vaihtoautomarkkinoilla parani ja myynti moninkertaistui.

”Suomalainen arvostaa autossaan hyvää hinta-laatusuhdetta. Myös brändimielikuvalla on oma vaikutuksensa kuluttajien mielikuviin eri automerkeistä. Loppujen lopulta olemme järjen kansa, ostamme auton arjen tarpeisiin, emmekä naapurikateutta lietsomaan. Ei siis ole ihme, että listan kärkipäästä löytyy laadukkaiksi ja turvallisiksi mielletyt tutut automerkit ja -mallit”, toteaa toimitusjohtaja Juha Rinta-Jouppi.

Myydyimmät käytetyt henkilöautomerkit 2022Myydyimmät käytetyt henkilöautomallit 2022
1. Ford1. Ford Focus
2. Volkswagen2. Skoda Octavia
3. Volvo3. Volkswagen Golf
4. Toyota4. Volkswagen Passat
5. Mercedes-Benz5. Mercedes-Benz C

Tilastot on kerätty ajalta 1.1.–23.12.2022.

Lähde ja kuva: J. Rinta-Jouppi Oy

SUOSITUIMMAT