Torissa ja Facebookissa ihmisiä huijanneelle porilaisnaiselle vankeustuomio


Nettipetoksia tehtaillut nainen on saanut vankeustuomion.

Noin 35-vuotias porilaisnainen möi vuosien ajan tuotteita Tori.fi-sivustolla ja Facebookin myyntiryhmissä, toimittamatta asiakkailleen mitään.

Nainen on nyt saanut vankeustuomion laajasta nettipetosten sarjasta, kertoo Yle.

Tuomion taustalla on lähes 140 kauppaa, joita nainen tehtaili myyntisivustoilla. Kerta ei ollut naiselle ensimmäinen, vaan hänet on tuomittu jo viime vuonna vastaavasta rikoksesta.

Naisen teki petoksia kolmen vuoden ajan, vuosina 2019–2021. Hän myi muun muassa merkkivaatteita ja kodin tavaroita.

Suurin osa naisen haltuunsa saamista maksuista oli pieniä, mutta joukkoon mahtui myös joitakin yli sadan euron ostoja.

Satakunnan käräjäoikeus tuomitsi huijarin vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeusrangaistukseen. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Valppautta nettikauppoihin

Internet on erilaisia huijauksia pullollaan. Yksi yleisistä keinoista rahan vilpilliseen ansaitsemiseen on nimenomaan olemattomien tuotteiden myyminen. Suomen suosituimmalla kauppapaikalla, Tori.fi-sivustolla, tehdään lähes 20 000 kauppaa päivässä, ja joukkoon mahtuu monenlaisia kaupustelijoita.

Tori pyytää käyttäjiltään valppautta kaupankäyntiin, vaikka valtaosa yksityishenkilöiden välisestä kaupasta sujuukin niin kuin pitää – Torin mukaan vain promillen murto-osa on petollista toimintaa.

Esimerkiksi ostoilmoituksia laatineen kannattaa pitää silmät auki, varsinkin jos ilmoitukseen vastanneella henkilöllä on tarjolla haluttu tuote houkuttelevan edullisella hinnalla.

Varuillaan kannattaa tuotteiden ostamisen lisäksi olla myös niitä myydessä. Poliisi kertoo MTV:n ohjelmassa yleistyneestä huijauksesta, jossa myytävästä tuotteesta kiinnostunut ehdottaa erillisen kuljetuspalvelun käyttöä, jota varten myyjän täytyisi siirtää rahaa.

Kaupat kannattaa hoitaa aina kasvotusten, mikäli tämä on mahdollista.

Lähteet: Yle, MTV

Kuva: Unsplash

SUOSITUIMMAT