Tukes varoittaa: Poista nämä tuotteet välittömästi käytöstä – sähköiskuvaara!


Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes kehottaa lopettamaan useiden Suomessa myytyjen tuotteiden käytön sähköiskuvaaran takia.

Kiellettyjen tuotteiden listalle ovat elokuun alussa päätyneet riippuvalaisin, kattovalaisin, lihashuoltovasara, ilmafriteerauskeitin ja pistorasia.

Uusi sohva hankinnassa? Huomioi ainakin nämä neljä asiaa

Riippuvalaisin Faro Barcelona Honey

Faro-Barcelona-Honey-riippuvalaisin-kuva-tukes-
Faro Barcelona Honey

Faro Barcelona Honey -riippuvalaisin voi aiheuttaa sähköiskun, koska lampun kannan verkkojännitteiset osat ovat kosketeltavissa lampun ollessa osittain kierrettynä lampunpitimeen. Lisäksi testissä meni valaisimen kytkentätilaan pieni määrä vettä. Kyseessä on malli 73696.

Poista tuote välittömästi käytöstä. Palautusmenettelyn mukaisella päätöksellä talouden toimija on velvoitettu lopettamaan tuotteen myynnin ja muun luovuttamisen sekä keräämään sen pois myynnistä ja myös loppukäyttäjiltä. Kuluttajasuojalain mukaan tuotteen saa virheellisenä (turvallisuusvaatimusten vastaisena) palauttaa ostopaikkaan, jotta myyjä voi korjata sen vaatimusten mukaiseksi. Ellei korjausta voida tehdä, myyjällä on oikeus antaa korvaava tuote tilalle tai viime kädessä kaupan saa purkaa.

Kattovalaisin Nowodvorski arena Graphite v1

Nowodvorski arena Graphite v1

Kattovalaisin Nowodvorski arena Graphite v1 on määrätty poistettavaksi markkinoilta. Myyjä on velvoitettu lopettamaan tuotteen myynnin ja keräämään sen pois myynnistä. Kuluttajasuojalain mukaan tuotteen saa virheellisenä (turvallisuusvaatimusten vastaisena) palauttaa ostopaikkaan, jotta myyjä voi korjata sen vaatimusten mukaiseksi. Ellei korjausta voida tehdä, myyjällä on oikeus antaa korvaava tuote tilalle tai viime kädessä kaupan saa purkaa. 

Valaisin ei täytä sille ilmoitettua kotelointiluokkaa veden haitallista tunkeutumista vastaan eikä sähköturvallisuuslain vaatimuksia. Tukesin päätöksellä tuote on määrätty poistettavaksi markkinoilta. Malli: 6725.

Lihashuoltovasara Massage Gun, Jinhua Hengguang Electronic

Massage Gun, Jinhua Hengguang Electronic

Tukes kehottaa poistamaan tuotteen välittömästi käytöstä. Tuotteen Latauslaitteen muuntajan eristys ei täytä tuotestandardissa annettuja vaatimuksia eikä tuote täytä sähköturvallisuuslain vaatimuksia. Tuote on ollut myynnissä verkkokaupassa Jogipanda.fi.

Ilmafriteerauskeitin Electric Oven, Zhongshan Jindian Electric Appliance

Electric Over (Air Fryer), Zhongshan Jindian Electric Appliance

Tuotteen kotelon kannen kiinnitys on puutteellinen suojauksessa sähköiskua vastaan eikä tuote täytä sähköturvallisuuslain vaatimuksia. Tuote on ollut myynnissä verkkokaupassa Jogipanda.fi. Myyjä on oma-aloitteisesti poistanut tuotteen markkinoilta.

Pistorasia Cariitti Huuhto Easy

Cariitti Huuhto Easy

Cariitti Huuhto Easyn rakenne ei ole Suomessa sallittua tyyppiä. Pistorasian päällystä ei voida poistaa johtimia paikoiltaan siirtämättä. Tuote ei täytä sähköturvallisuuslain vaatimuksia. Myyjä on oma-aloitteisesti kerännyt markkinoilla olevat myymättömät tuotteet pois myynnistä. Malli: 153236.

Lähde ja kuvat: Tukes

SUOSITUIMMAT