Löytyykö kotoasi vanhoja ruskeita pulloja? Hartwall maksaa niistä tuhat euroa!


Hartwall kertoo tiedotteessaan maksavansa tuhannen euron löytöpalkkion kolmesta vanhimmasta ruskeasta kestopullostaan.

Hartwall on ainoa panimo Suomessa, joka yhä käyttää klassisia ruskeita lasipulloja. Poikkeuksellisen lasisesta, ruskeasta ja kirkkaasta 0,33 litran lasipullosta tekee se, että muista lasipulloista poiketen se eivät siirry pullonpalautuksesta rikottavaksi, vaan se pestään, täytetään uudelleen ja laitetaan takaisin kiertoon.

Hartwall maksaa nyt kolmesta vanhimmasta kestopullostaan tuhannen euron löytöpalkkion, koska yhtiö haluaa selvittää kuinka vanhoja pulloja Suomesta löytyy.

– Nyt kannattaa kaivella mökin kätköt ja muut, joissa vanhoja pulloja voi lymytä. Vanhimmat pullot pääsevät kunniapaikalle omassa vierailukeskuksessamme Lahdessa, sanoo Hartwallin laki- ja yritysvastuujohtaja Hanna Sivenius.

Pullon valmistusvuoden näkee helposti suoraan pulloon lyödystä leimasta: kaksi viimeistä numeroa merkkaavat pullon valmistusvuosilukua. Tarkemmat tiedot löytyvät osoitteesta hyvaaeikannata.fi. Sivustolla voi myös lähettää oman pulloaarteen tiedot ja kuvan Hartwallille.

– Perinteinen ruskea lasipullo on monelle tuttu, mutta harva tietää, kuinka poikkeuksellinen pakkaus se on. Se otettiin käyttöön jo 50-luvulla ja pullomalli on meillä yhä käytössä. Sama pullo kiertää meiltä Lahdesta kuluttajille ja takaisin keskimäärin 33 kertaa. Olemmekin nimenneet pullon uudelleen kestopulloksi. Hyvää ei kannata rikkoa!

Suomalaiset ovat nauttineet virvokkeitaan kestopullosta jo vuodesta 1953, jolloin Väinö Paasonen sen suunnitteli.

Kestopullot kiertävät tehokkaasti, sillä 97 % pulloista palautuu kiertoon.

– Me Hartwallilla aiomme pitää systeemin rullaamassa jatkossakin. Kestopullolla on tutkitusti huomattavasti pienempi hiilijalanjälki kuin murskattavaksi menevillä lasipulloilla, Sivenius kertoo.

SUOSITUIMMAT