Turku valloittaa koko perheen: Parhaat vinkit kesän 2020 seikkailuihin


Turun alue valmistautuu vilkkaaseen matkailukesään kevään poikkeusolojen jälkeen. Vaikka suurimmat tapahtumat jäävätkin pois kesän valikoimasta, tarjoaa eloisa kesäkaupunki monipuolisesti aktiviteettejä ja elämyksiä koko perheelle.

Visit Turun matkailujohtaja Anne-Marget Hellén toivoo, että suomalaiset valitsevat tänä kesänä kotimaanmatkailun ja etsivät rohkeasti uusia kokemuksia tutuistakin kesäkaupungeista.

”Haluamme kääntää katseet siihen, mitä kaikkea Turussa voi tänä kesänä tehdä. Tietysti suurimmassa osassa paikoista on jouduttu muokkaamaan toimintatapoja hieman, jotta vierailu on turvallista kaikille. Poikkeusoloista huolimatta tarjontaa ja vaihtoehtoja kuitenkin löytyy monipuolisesti. Valikoimassa on ohjattua toimintaa, mutta yhtä hyvin voi räätälöidä juuri omanlaisensa kesäpäivän ja viettää sitä vaikka vain omalla porukalla”, kuvailee Hellén.

Hellén painottaa, että tänä kesänä vastuullinen matkailija tutustuu etukäteen kohteen sääntöihin ja ohjeisiin verkkosivuilla. Esimerkiksi saatavilla olevien lipputyyppien ja -määrien suhteen poiketaan lähes jokaisessa paikassa tavanomaisesta.

Kesän 2020 vinkit koko perheen kaupunkilomalle:

  1. Muumimaailma – Tove Janssonin satuhahmojen kodista löytyy ohjattua ohjelmaa tai sitten voi vain aistia Muumi-tunnelmaa ja kuljeskella luonnonkauniissa saaristomaisemassa oman perheen kesken. Koettavaa löytyy teatteriesityksistä Nuuskamuikkusen leiriin ja Niiskun keksintöpuistoon.
  2. Seikkis eli Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuisto – Kupittaanpuiston keskeltä löytyvä temmeltäjien paratiisi tarjoaa kesäohjelmaa perheille sekä paikan päällä että verkossa. Leikkipuistoalue on aina avoinna ja sinne on vapaa pääsy. Ohjelmaan voi osallistua myös omassa olohuoneessa. Esimerkiksi Seikkailupuiston kesän teatteriohjelma koostuu virtuaalisista esityksistä Seikkiksen YouTube-kanavalla. Sen lisäksi ulkona puistoalueella nähdään muutamia katusirkusesityksiä.
  3. Flowpark – Ekologisessa seikkailuhuvipuistossa pääsee testaamaan, kuinka pitkälle kantti riittää. Seikkailuradat on rakennettu eläviin puihin niitä vahingoittamatta. Lukuisia erilaisia tehtäviä pääsee suorittamaan jopa kahdenkymmenen metrin korkeudella.
  4. Låna-veneet – Låna on hauska tapa ottaa Turku haltuun. Omalla piknikveneellä pääsee lipumaan pehmeästi pitkin Aurajokea. Eväät matkaan, ja perheen kesäretki voi alkaa. Kyytiin mahtuu 2–8 henkilöä. Myös lemmikin saa ottaa mukaan.
  5. Melontaretki  – Turun alueen kauniit maisemat voi ottaa haltuun myös omasta kanootista käsin. Kanootin vuokraus onnistuu Aurajoen opastuskeskus Myllärintalolta tai kesäkahvila Padolta. Aavameren melontaretkien kautta pääsee myös merelle saaristoilmaa hengittelemään.
  1. Pyöräretki Ruissaloon – Kesäpäivä kuluu nopeasti, kun pakkaa piknikeväät reppuun ja suuntaa kuvankauniiseen Ruissaloon. Aurajoen rannasta, Martinsillan kupeesta lähtevät vesibussit kuljettavat Ruissalon saareen normaalin bussilipun hinnalla niin kauan kuin kesää on jäljellä. Matkaan voi lähteä vaikkapa polkupyörillä.
  1. Forum Marinum – Lasten merimuseo Tyrskynmyrskyn tutustuttaa merenkulun saloihin leikin kautta. Hyppää uljaan seikkailulaivan kyytiin, tutki tähtikuvioita ja kurkista kapteenin salonkiin.
  1. Kasvitieteellinen puutarha – Turun yliopiston kasvitieteellisestä puutarhasta löytyy hurjasti ihmeteltävää karppilammesta talvipuutarhaan.
  1. Samppalinnan maauimala – Maauimala tarjoaa kesäisin mukavan rentoa ajanviettoa pikkurahalla. Sen isossa 50 metrin altaassa on tilaa niin uimareille, vesijuoksijoille, uimahyppääjille kuin muuten vaan pulikoijillekin. Pikkuväelle on tarjolla oma lasten allas.

Lisätietoja:

Anne-Marget Hellén, matkailujohtaja, Visit Turku
[email protected] tai +358 50 559 0499

100syytä.fi

SUOSITUIMMAT