Turkulaisten yli 80-vuotiaiden koronarokotusten sähköinen ajanvaraus avautui tänään


Torstaina 11.2. avautui turkulaisten yli 80-vuotiaiden koronarokotuksen sähköinen ajanvaraus. 70–79-vuotiaiden rokotukset alkavat, kun valtaosa 80 vuotta täyttäneistä on rokotettu.

Turkulaisten yli 80-vuotiaiden sähköinen ajanvaraus löytyy osoitteesta www.turku.fi/koronarokotus.

Rokotusaikoja voi varata myös Turun koronaneuvontapuhelimesta, numerosta 02 266 2714 (arkisin klo 8-15). Ikäryhmän rokotukset annetaan Turun Messukeskuksessa.

Iäkkäiden rokotukset etenevät porrastetusti

– Iäkkäiden rokotukset etenevät porrastetusti vanhimmista nuorempiin. Ikäryhmä 75–79-vuotiaat ja heidän jälkeen 70–74-vuotiaat. Rokotukset alkavat, kun valtaosa 80 vuotta täyttäneistä on rokotettu, tartuntataudeista vastaava lääkäri Jutta Peltoniemi kertoo.

Turun terveysasemilla jatketaan edelleen myös soittoja yli 85-vuotiaille ja sitä vanhemmille turkulaisille ja heidät kutsutaan henkilökohtaisesti koronarokotukseen. Rokotuksia yli 85-vuotiaille annetaan joko Turun Messukeskuksessa tai terveysasemilla.

Ensimmäiseen lääketieteelliseen riskiryhmän kuuluvien 18–69-vuotiaiden rokotusaikoja avataan ensi viikolla lisää

Ensimmäisen lääketieteellisen riskiryhmän rokotusaikojen sähköinen ajanvaraus avautui eilen keskiviikkona 10. helmikuuta. Kaikki noin 1000 rokotusaikaa varattiin saman päivän aikana.

Rokotteita on edelleen niukasti ja lisää aikoja avautuu ensi viikolla varattaviksi, kun rokotteita saadaan lisää. Tiedotamme asiasta www.turku.fi/koronarokotus

Riskiryhmät on määritelty THL:n verkkosivuilla www.thl.fi/koronarokote Yli 70-vuotiailla käytetään eri koronarokotetta kuin 18–69-vuotiailla.

Kuvituskuva: Pexels

SUOSITUIMMAT