Taksikuskin epäillään varastaneen vanhuksen maksukortit Espoossa


Poliisi on tänään tiedottanut viime perjantaina Espoossa tapahtuneesta epäillystä varkaudesta. Asianomistajana on iäkäs henkilö.

Vanhus oli tilannut taksin Espoon keskuksessa päästäkseen kotiin. Hän oli maksanut matkan käteisellä. Pian sisälle päästyään vanhus oli saanut puhelun henkilöltä, joka oli väittänyt olevansa taksipalvelun työntekijä. Tämä oli kertonut, että matkan maksaminen ei ollutkaan onnistunut.

Vanhuksen kotiin oli tullut kaksi miestä. He olivat pyytäneet tämän pankki- ja luottokortit, jotta he voisivat käydä hoitamassa maksun auton korttipäätteellä. Miehet eivät koskaan tulleet takaisin.

Vanhuksen mukaan toinen miehistä oli häntä kyydinnyt taksikuski. Toisen miehen hän olisi puolestaan nähnyt juttelevan kuljettajan kanssa noustessaan auton kyytiin.

Kaikeksi onneksi vanhus tajusi tulleensa huijatuksi. Hän soitti hätäkeskukseen ja maksukortit saatiin suljettua ajoissa.

− Omaa pankkikorttia tai muita pankkitietoja ei tulisi antaa toisen haltuun, jos ei voi itse valvoa niiden vastuullista käyttöä. Onneksi tämän tapauksen vanhus huomasi huijauksen nopeasti ja reagoi tilanteeseen oikealla tavalla eli sulkemalla kortit välittömästi ja tekemällä asiasta rikosilmoituksen, kertoo rikoskomisario Katja Rekola.

SUOSITUIMMAT