Tv-kriitikko lyttää täysin Sofia Belórfin sarjan: ”Surullista katsottavaa”Discovery+-palvelussa maanantaina alkanut Sofia Belórfin elämää seuraava 16-osainen Sofian salaisuudet -sarja herätti kohua jo ennen julkaisuaan, kun sarjan mainoskampanjassa paljastettiin melko uskomattomia tilanteita.

Belórfin kumppani Stefan Therman muun muassa sanoi sarjassa rakkaansa näyttävän ”rantautuneelta hylkeeltä”.

Katso-lehden tv-kriitikko Satu-Maria Niikko ei pitänyt näkemästään ja arvosteli sarjaa kovin sanoin. Niikko otsikoi ohjelma-arvionsa ”Fiktio nimeltä Sofian elämä”, sillä hän ei usko että ohjelma kuvastaisi Belórfin oikeaa elämää, vaikka sarjaa mainostetaan realitynä.

Niikon mukaan sarjan kantavana teemana tuntuu olevan se, kuinka raskasta ja kurjaa on ylläpitää parisuhdetta julkisuuden paineissa. Hän veistelee, että ”Sofia ja Stefu ovat kuulemma päättäneet olla kommentoimatta yksityiselämäänsä julkisuudessa, joten sen todistaakseen he ovat tehneet tv-sarjan, jossa asioita avataan jopa tekstiviestien tasolla”.

Niikko ei pidä myöskään Joni Soilan kehittelemän vain 13–15 minuutin jaksoista koostuvan sarjan näkyvistä tuote-, hotelli- ja ravintolasijoitteluista, eikä usko sen puhuttelevan kohdeyleisöään, jonka hän arvelee olevan ”ilmeisesti nuorempaa some-kansaa”.

– Sofian salaisuudet on tehty siksi, että sille riittää yleisöä. Eikä siinä mitään. Herää kuitenkin epäilys, mahtavatko Sofia ja Stefu sittenkään olla ihan niin kiinnostavia kuin itse uskovat olevansa.

– Toki Sofia on kuvankaunis ja sosiaalinen media on hänen työtään, mutta on siinä myös jotain surullista, kun aikuisen ihmisen elämä pyörii näin vahvasti ulkomuodon ympärillä.

Kaukana todellisuudesta

Niikko toivoo varsinkin nuorempien katsojien muistavan, ettei sarja ”todellakaan ole totta”.

– Jokainen tyylikäs lokaatio ja ”rento” kotoiluasu on tarkkaan mietitty ja stailattu. Sofia ei könyä meikittä ja tyynynkuva poskessa rouskuttamaan aamiaiseksi suklaamuroja. Nyt ollaan tukka hyvin ja laukkukin näkyy.

Niikko myös muistuttaa arviossaan, että tässä hänen mielestään realityksi naamioidussa fiktiosarjassa kaiken koreuden ympäröimän Belórfin elämään kuuluu muitakin asioita. Kuten se, että hän sai huhtikuussa 80 päivän ehdollisen vankeustuomion huumausainerikoksesta ja rahanpesusta Katiska-huumeoikeudenkäynnissä. Belórfin entinen avomies Niko Ranta-aho sai oikeudenkäynnissä 11 vuoden ehdottoman vankeustuomion ja hänelle vaaditaan Katiska 2:ssa vielä jopa 13 vuotta lisää.

Kuva: Discovery+


VIRAALI-VIDEOITA


Tartu Ridgen tarjoukseen!

Tuplaamme ensitalletuksesi aina 100 euroon asti!SUOSITUIMMAT

Seiska: 42-vuotiaana menehtyneen Matti Silmun hautakivi eroaa joukosta – kuvalinkki

Suomi kohahti helmikuussa, kun supersuositun Yölinnut-yhtyeen perustajajäsen Matti Silmu menehtyi yllättäen kotonaan. Muusikko oli kuollessaan vain 42-vuotias. Nyt Vihdin...

Yle: Anni Sinnemäkeä epäillään virkarikoksesta

Yle on saanut selville, että Helsingin kaupunkiympäristön apulaispormestari Anni Sinnemäkeä epäillään virkarikoksesta. Esitutkinta kohdistuu Sinnemäen tekemiin poikkeamislupapäätöksiin Meilahden huvila-alueeseen liittyen.

Seiska paljasti Paula Vesalan salasuhteen – tunnettu elokuvantekijä

PMMP-yhtyeestä alun perin tunnetuksi tullut laulaja ja näyttelijä Paula Vesala, 39, on löytänyt uuden rakkaan, uutisoi Seiska. Seiskan mukaan...

MTV: Näin Niko Ranta-ahon sisko puhui oikeudessa – 9v linnatuomio uhkaa!

Niko Ranta-ahon sisko on ajautunut kanssasyytetyksi veljensä tehtailemassa huumevyyhdissä. Katiska 1 -rikoskokonaisuuden käsittely on taputeltu, mutta kakkososaa puidaan parhaillaan Helsingin käräjäoikeudessa. Naista...

Työntekijä lukitsi vahingossa pankkien ovet ympäri Suomen yhdellä napin painalluksella

Kimmo-niminen mies on kertonut Facebookin Ei menny niinku Strömsössä -ryhmässä töissä tekemästään melkoisesta mokasta. Hän selostaa toimineensa erään ison vakuutus- ja pankkipalveluita...

Aki ja Rita Mannisen 2v tyttärellä ökysynttärit – ”menisivät häistä”

Rita Niemi-Manninen on jakanut Instagramissa kuvia Donna-tyttärensä kaksivuotissyntymäpäiviltä. Otoksissa näkyy hulppeat puitteet. Heliumtäytteisiä ilmapalloja on tilattu massiivisuudesta päätellen satoja.

”Romutransu” Markku Kuotesaho pääsi läpi – näitä julkkiksia suomalaiset äänestivät kunnallisvaaleissa

Eilisten kunnallisvaalien suurimmat ääniharavat ovat poliitikkoja, mutta myös monia julkkiksia valittiin valtuustoihin ympäri Suomea. Kunnallisvaalien voittajapuolue on kokoomus, joka...