Tytär joutui sokkiin nähtyään äitinsä vanhainkotihuoneen! Katso!


lta-Sanomat uutisoi kansalaisia eilen ja tänään paljon kohahduttaneesta asiasta. IS on kertonut helsinkiläisomaisen hämmennyksestä hänen etsiessään muistisairaalle äidilleen hoivakotipaikkaa.

88-vuotiaalle äidille tarjottiin seniorikodista huonetta, joka järkytti omaisen. Hän kertoo menneensä suorastaan sokkiin.

Mitä hän sitten näki?

– Huoneeseen piti kulkea toisen yksiön läpi, ja huoneet oli eristetty toisistaan vain sellaisella haitariovella. Omaa vessaa ei ollut, vaan äidin olisi pitänyt käyttää toisen huoneen vessaa, äitinsä edunvalvojana toiminut nainen kertoo Ilta-Sanomien jutussa.

Pieni huone on kuin selli. Se on kapea ja siinä on pieni ikkuna.

– Minun pitäisi sinne rakentaa muistisairaalle ihmiselle koti, missä on tuttuja esineitä, asioita ja tauluja. Mietin, minne laitan hänen tavaransa? Eikä siellä ollut edes paikkaa, missä olisimme voineet olla äidin kanssa kahden. Totesin, ettei se ole ihmisarvoinen koti, missä hän voi viettää viimeisiä vanhuudenpäiviään. Se ei käy, tytär kertoo Ilta-Sanomissa.

Puolustelua 

Hoivakoti sinänsä oli kuulemma hyvä, mutta huone täysin mahdoton. Tytär sai myöhemmin järjestettyä äidilleen paremman paikan.

– Tuli hetkeksi sellainen voimattomuuden tunne, että tämäkö minun on nyt pakko ottaa äidilleni, nainen sanoo IS:ssä.

Töölön ryhmäkodin johtaja pitää palautetta yllättävänä. Hänen mukaansa ryhmäkoteja on pidetty hyvinä ja viihtyisinä.

Katso kuva huoneesta täällä.

Koko juttu täällä.

Jaa tämä juttu jos näet sen tarpeelliseksi.

SUOSITUIMMAT