U20-MM-kisat: Suomi möyhensi Slovakian tennislukemin


Leijonat näytti alkuun saavan vastaansa hyvin luistelevan joukkueen, joka tarjoaisi kelpo vastuksen. Toisin kuitenkin kävi ja leijonalauma raateli vastustajansa lukemin 6-0.

Avauserässä kapteeni Anton Lundell avasi Leijonien maalihanat jo kolmannen kerran peräkkäin, kun mies viimeisteli Kasper Simontaipaleen mainiosti ajoitetusta syötöstä maalin kulmalta 1-0. Tilanne aukesi Roni Hirvosen hyvän syötönkatkon jälkeen.

Slovakialaiset yrittivät selkeästi päästä suomalaisten ihon alle jokaisen maalinedustilanteen jälkeen 1. erässä, joten torikokouksia nähtiin useita. Jäähyjä tilanteista ei tuomittu erän loppua lukuun ottamatta, mutta hässäköiden seurauksena Leijonien taklauspeli lisääntyi selvästi. Aivan erän lopussa lukemat olivat muuttua 2-0:aan, mutta Anton Lundellin maali hylättiin, osuman syntyessä vajaan sekunnin summerin soinnin jälkeen.

Toinen erä oli Leijonien turnauksen parasta antia. Kiekko liikkui, vastustaja väsytettiin pitkillä pyörityksillä, laukaukset kirjattiin Leijonille 22-2 ja ykkösviisikko rankaisi Slovakiaa kahdesti. Topi Niemelä ja Kasper Simontaival heiluttivat verkkoa kertaalleen kolmen minuutin sisällä ja Lundell kirjasi molempiin osumiin syöttöpisteen. Niemelä on ollut joukkueen tehokkain puolustaja, sillä hänen saldonsa on jo 2+4 kolmessa ottelussa. Lundell oli loistavalla pelipäällä, yrittäen jopa ilmaveiviä erän aikana. Kiekko ei kuitenkaan ihan pysynyt lavassa.

Kolmas erä alkoi hieman pelailun merkeissä, painopisteen ollessa edelleen Slovakian päätyyn. Erän seitsemännellä minuutilla nähtiin puolustaja Santeri Hatakan komea nousu, joka päättyi ilmiömäisen tarkkaan laukaukseen todella pienestä kulmasta, muuttaen tilanteeksi 4-0.

– Hatakka laittaisi tuollaisen laukauksen kaksi kertaa sadasta, kommentoitiin studiosta ottelun jälkeen.

Ilahduttavasti myös Leijonien työteliäs nelosketju Benjamin KorhonenSamuel HeleniusMikko Petman sai onnistumisia aikaan. Päävalmentaja Antti Pennanen jakoikin kehuja kolmikolle ottelun jälkeisessä haastattelussa. Järkälemäinen Helenius viimeisteli kaksi osumaa, avausottelunsa pelannut Korhonen sai kaksi syöttöpistettä ja myös Petman pääsi tehotilastoihin yhdellä syötöllään. Heleniuksen maalien myötä loppulukemat olivat 6-0.

– Sveitsi oli tempohaaste, ja Slovakia vahvasti kamppaileva haaste. Kanada on varmasti molempia. Siellä on 19 ykköskierroksen varausta vastassa, kommentoi Pennanen ottelun jälkeen.

Ainoa kysymysmerkki leijuu Leijonien kakkosketjun yllä, sillä Roby Järventie ja Brad Lambert hakevat edelleen asetelmiaan Juuso Pärssisen kanssa. Tasaviisikoin kolmikko ei ole viimeistellyt ainuttakaan maalia. Alkusarjan päättävässä Kanada-ottelussa on vielä mahdollista parantaa yhteispeliä. Jatkossa maalipaikkoja ei tule yhtä ruhtinaallisesti, joten joukkue tarvitsee lisää leveyttä myös kakkosketjulta.

Leijonien kiekollinen peli on erittäin hyvällä mallilla, mutta puolustusta ei ole vielä testattu kunnolla. Kari Piiroinen pelasi ehjän ottelun maalin suulla, ja oletettavaa on, että hän jatkaa myös seuraavissa otteluissa.

Alla olevalta videolta näet Leijonien neljä ensimmäistä maalia.

Suomi-Kanada -ottelu pelataan uudenvuodenyönä klo 01.00 Suomen aikaa. Kamppailun näkee TV5-kanavalta ja DPlay-palvelusta.

SUOSITUIMMAT