Uutuuskirja: Kaija Koo rietasteli julkisella paikalla ja sai bändin esiintymään karkki pepussa


Viime viikolla julkaistiin elämäkerta Kaija Koo – taipumaton, jossa kerrotaan varsin hurjia tarinoita koko kansan rakastaman 59-vuotiaan iskelmätähden vaiherikkaan elämän varrelta.

Kirjassa käydään läpi muun muassa Kaijan ex-miehen Markku Impiön alkoholiriippuvuutta, Kaijan pojan moottoripyöräonnettomuudetta, jolla oli traagiset seuraukset, sekä kaatokännejä Linnan juhlissa ja Antti Tuiskun puremista niiden jälkeen.

Lähes 400-sivuisessa kirjassa kerrotaan myös Kaijan vaiheista, jolloin hän käyttäytyi yllä olevan hittikappaleensa ”Kaunis rietas onnellinen” mukaisesti. Kaija innostui avioliittonsa päätyttyä vuonna 2006 seikkailemaan varsin estottomasti ja jopa julkisesti.

– Pitkän torjuvan avioliiton ja rankan avioeron jälkeen elämänjano pirskahteli välillä ilmoille riehakkaasti, jopa uhkarohkeasti. Kerran Kaija intoutui harrastamaan seksiä senhetkisen seurustelukumppaninsa kanssa melkoisen julkisella paikalla Seurasaarentien levikkeellä, tarkemmin sanottuna auton konepellillä, ilkosillaan. Auton, joka oli rekisteröity Kaija Koo Tuotannon nimiin, kirjassa kerrotaan.

Kirjassa kerrotaan myös useista muistakin Kaijan suhteista, kuten eräästä Välimeren alueelta kotoisin olleesta komeasta miehestä, joka puhui Kaijan pään pyörälle myöhemmin keksityiksi osoittautuneilla tarinoillaan. Kaijalla oli myös kiihkeä suhde sisustusalan yrittäjään, joka osoittautui pornon suurkuluttajaksi ja seksiaddiktiksi. Eräällä musiikkialan ammattilaisella puolestaan oli fetissi naisten alusvaatteisiin ja hän olisi halunnut muutamien kuukausien seurustelun jälkeen pukeutua Kaijan pikkuhousuihin Kaivopuiston rannan iltapäiväkävelylle.

Kerran Kaija ryhtyi muhinoimaan miesystävänsä kanssa puistossa – ja paljastui.

– Pyöräilijä huomasi, mitä vaahteran varjossa oli meneillään, ja hiljensi vauhtiaan. Sitten hän tunnisti muhinoivan pariskunnan toisen osapuolen ja jatkoi matkaansa. Ohi kiitäessään hän huikkasi: ”Hyvä Kaija!”

Lue myös: Kaija Koon liikemiesrakkaan petetty vaimo Seiskalle: ”Hän vei mieheni”

Karkki peppuun ja lavalle!

Kirjan mukaan Kaija päätti kohottaa keikkabändin ryhmähenkeä vuonna 2001 erikoisella ehdotuksella.

– Mitäpä, jos kaikki työntävät keikan ajaksi peppuun saman asian? Ehdotus oli outo, tietysti, mutta sai silti kannatusta, kirjassa selostetaan.

Kitaristi Kimmo Nissinen ehdotti ensin väkevää Fisherman’s Friend -kurkkupastillia, joka hylättiin saman tien kirvelyepäilyjen takia. Kaija kuitenkin keksi toisen vaihtoehdon.

– Kaija muisti hotellin tyynyltä löytämänsä Mariannekaramellin ja ehdotti sitä. Se hyväksyttiin, kirjassa selostetaan.

– Ja niin ennen seuraavaa keikkaa kaikki – Kaija, bändi ja tekniikka – kävivät vuorollaan vessassa asettamassa yhdistävän makeisen paikoilleen.

Kirjan mukaan kukaan ei valvonut, noudattiko jokainen yhteistä sopimusta, mutta ainakin Nissinen teki niin.

– Hän huomasi keikan aikana yllättäviä tuntemuksia peräpäässään. Karamelli alkoi sulaa.

Kirjassa kuvaillaan karamellin sulamisen tuntuneen soiton aikana kummalliselta ja että se hieman häiritsi eläytymistä tiettyjen kappaleiden aikana.

Toimittaja Jouni K. Kemppaisen kirjoittama elämäkertakirja Kaija Koo – Taipumaton (WSOY) julkaistiin 10.9.2021.

Ylin kuva: Instagram

SUOSITUIMMAT