Vähennä turhaa kulutusta ja pidennä tuotteiden ikää Mansen Suutarilla


Olen jo vuosia kiinnittänyt huomiota omaan kulutukseeni ja lisännyt ekologisuutta monin tavoin omassa päivittäisessä arjessani. Haluan innostaa myös omalla esimerkilläni muita kiinnittämään huomiota omiin ekotekoihin sekä kulutustapoihin.

Enää en harrasta lainkaan heräteostoksia vaan jokainen hankinta on nykyään etukäteen harkittu. Suosin myös kierrätystä.

Pyrin vähentämään myös muovijätettä ja keikkamatkoilla kulkeekin aina mukana mm. kestokahvimuki, bambuhammasharja sekä kestopillejä.

Pyrin myös pidentämään tuotteiden ikää käyttämällä suutaria. Olen kuullut, että tuotteen hiilijalanjälki puolittuu, kun sen korjaa.

Jo pelkkä ajatus siitä, että saa tuotteiden käyttöikää pidennettyä ja sitä kautta vähennettyä kulutusta, on ilahduttavaa etenkin kun on jo hyvin pitkään tiedostanut tämän päivän kulutushysterian, jolle jokainen voisi tehdä jotain kiinnittämällä huomiota niihin omiin päivittäisiin valintoihin. Loppujen lopuksi arjen pienistä teoista kasvaa ajan myötä niitä suuria tekoja.

Moni ei tule edes ajatelleeksi, että kengät, laukut, vyöt, takit ym. voi käydä huoltamassa suutarilla ja näin pidentää tuotteiden käyttöikää sensijaan, että ostettaisiin tilalle aina uutta.

Pidemmällä käyttöiällä tuotteet saavat myös tunnearvoa. Itse rakastan tuotteita, jotka ovat kulkeneet matkassa mukana ja nähneet kanssani maailmaa. Vaatteistakin voi välittyä musiikin tavoin ihania muistoja, mikä tekee niistä vieläkin ainutlaatuisempia.

Lisäksi pidän suuressa arvossa kaikkea kädentaitoa ja haluaisin ihmisten vaalivan tätä enemmän. Minusta on ihanaa, että kotimainen käsityö näkyy myös vaatekaapissani.

Löysin Mansen Suutarit netistä sekä lukuisten suositusten kautta. Kaksi valloittavan upeaa käsityön ammattilaista ovat palvelleet tyytyväisiä asiakkaitaan jo vuodesta 2007. 

Mansen Suutariin tuodaan tuotteita korjattavaksi kauempaakin, enkä ihmettele miksi. Heidän tekemisestään huokuu ammattitaito sekä tekemisen ilo.

Timanttinen kaksikko, jotka tekevät vanhasta uutta sekä upgreidaavat tuotteita paremmaksi. Monesti etenkin korkokenkien kohdalla löydän harvoin samaan aikaan istuvat, hyvännäköiset ja vielä mukavat jalassa. 

Sitten kun löydän täydelliset kengät, ne nopeasti näyttääkin siltä, että ne on mieluisat. Suomen sääolosuhteet edesauttavat lyhentämään etenkin kenkien käyttöikää.

Näin kävi myös suosikki saappailleni. Korkolaput sekä kärki repsotti ikävästi, monelle varmasti tuttua. Ilokseni Mansen Suutarit tekivät kengistäni kuin uudet (Katso ennen ja jälkeen kuvat). Tai oikeastaan he tekivät niistä vielä paremmat kuin mitä kengät oli uutena!!

Pääsin myös kurkistamaan Mansen Suutarien työhön lähempää ja täytyy sanoa, että arvostus suutarin työhön kasvoi entisestään. Moni ei tule edes ajatelleeksi mitä kaikkea suutari tekee. Suutari voi myös uudistaa esimerkiksi vanhan laukun! Eli jos sinulla lojuu käyttämättömiä laukkuja kaapeissa niin mitä jos uudistaisit ne suutarilla muutostyönä kuin taas uudeksi.

Moni miettii jo joululahjoja, mutta ei keksi mitään kun ei haluta ostaa mitään turhaa tai ei tiedä mistä lahjan saaja pitäisi. 

Mitäpä jos veisit kumppanin, perheenjäsenen, ystävän tai kollegan kaapissa lojuvat kengät tai laukun Mansen Suutarille. Näin annat lahjaksi varmasti jotain hyvin mieluista, ekologista ja samalla tuotteesta tulee aivan kuin uusi.

Tai mitä jos joulusiivousta tehdessä käyt läpi tuotteet, jotka eivät vielä joutaisi roskiin vaan pienellä huollolla tai muutostyönä saisivat uuden elämän. Voin vahvasti käsi sydämellä suositella Mansen Suutaria, asut sitten kauempanakin.

Mansen Suutari on olemassa: 

• pidentääkseen tuotteiden käyttöikää

• muokatakseen tuotteita mieluisimmiksi

• Upgreidaamaan tuotteita astetta paremmiksi

Mansen suutarit kertovat työstään:

”Olemme osa kiertotaloutta, tuotteiden korjauspalvelu, tavoite olla vaihtoehtona uuden tuotteen ostamiselle.

Työt ovat meille palapelejä, joissa itse teemme tarvittavat osat. Annamme suutarin kosketuksen ja tuotteelle uuden elämän, 

mutta aina kun teemme korjausarvion, toteamme myös suoraan, milloin suutarin käskystä on aika kenkäkaupoille / laukku kaupoille.

Olemme aloittaneet tekemään videoita/ kuvia töistä ennen / jälkeen, jolla yritämme parantaa ihmisten tietoutta mitä kaikkea pystytään tekemään.

Miten meihin ottaa yhteyttä ja miten suutarilla asioiminen sujuu sujuvasti pidemmänkin matkan takaa?

1. Kuvaa rikkinäinen tuote. Lähikuva rikkoontuneesta kohdasta ja yleiskuva tuotteesta.

2. Lähetä se meille Whatsappilla tai sähköpostilla.

050 5772 953      

[email protected]

3. Saat hinta- ja korjausarvion. 

4. Korjattavan tuotteen voit tuoda liikeeseemme:

Itsenäisyydenkatu 12 – 14, 33500 Tampere

tai lähettää tuotteen meille. Lisätietoja lähetyksestä saat pyydettäessä. 

5. Lähetämme sinulle tekstarin kun tuote on valmis! Veloitus tapahtuu tuotteen noudon yhteydessä tai laskulla, ennen postitusta takaisin.

Helppoa eikö? Tervetuloa Mansen Suutariin!”

Mansen Suutarit myös Facebookissa sekä Instagramissa.

Kuvat: Katri Kallio Photography

SUOSITUIMMAT