Vantaan parvekekuolemasta uutta tietoa: Epäillään rikosta


Vantaan Tikkurilassa tapahtui 2. maaliskuuta traaginen onnettomuus. Nuori nainen lensi toistaiseksi varmistamattomasta syystä läpi parvekelasin ja putosi seitsemännestä kerroksesta maahan. Hänen pelastamisekseen ei ollut tehtävissä mitään.

Onnettomuutta on tähän asti tutkittu kuolemansyyn selvittämisenä. Nyt poliisi kuitenkin kertoo aloittaneensa rikostutkinnan asiaan liittyen. Rikosnimikkeenä on kuolemantuottamus.

– Uusien onnettomuuksien välttämiseksi haluamme avata joitakin yksityiskohtia tapauksesta. Poliisi epäilee, että nuori nainen on kaatunut parvekkeella kaidetta vasten, jolloin parvekekaiteen lasi on pettänyt ja nainen on pudonnut seitsemännestä kerroksesta, toteaa rikoskomisario Josefiina Hiltunen Itä-Uudenmaan poliisista.

Poliisi on tehnyt tiivistä yhteistyötä Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin kanssa. Tukes on selvittänyt onnettomuuteen liittyvän parvekekaidejärjestelmän vaatimustenmukaisuutta. Selvitystyö on edelleen kesken, mutta Tukes pystyi antamaan poliisille joitain tietoja jo 28. maaliskuuta. Tämän jälkeen poliisi päätti aloittaa rikostutkinnan.

Tukes on ryhtynyt markkinavalvontatoimenpiteisiin sekä käynnistää valvontahankkeen, jossa selvitetään alan toimijoilta, löytyykö Suomessa muita kohteita, joissa on käytetty vastaavia suunnitteluperiaatteita.

– Jos teillä on huoli asuntonne parvekkeen käyttöturvallisuudesta tai siitä onko se toteutettu rakentamismääräysten mukaisesti, voitte olla yhteydessä taloyhtiönne hallitukseen tai isännöitsijään. Taloyhtiö voi tarvittaessa hankkia ulkopuolisen asiantuntijan selvittämään asiaa tai olla yhteydessä asuinkuntanne rakennusvalvontaan, ohjeistaa ryhmäpäällikkö Lauri Walden Tukesista.

SUOSITUIMMAT