Varo sakkoja! Nyt alkoi poliisin supervalvonta – tämä on syynissä!


Poliisi on käynnistänyt supervalvonnan ja ilmoittaa siitä etukäteen.

Poliisi valvoo viikonlopun aikana valtakunnallisesti erityisesti mopojen, mutta myös muiden kaksipyöräisten ajoneuvojen ja kevyiden nelipyöräisten ajoneuvojen kuljettajien kuntoa, ajo-oikeuden riittävyyttä, suojakypärän käyttöä, liikennesääntöjen noudattamista sekä ajoneuvojen rakennetta ja kuntoa.

Suomessa nuorten osuus kolareissa kuolleista ja loukkaantuneista on ikäryhmän kokoon ja muihin sivistysmaihin verrattuna todella suuri. Merkittävä osuus nuorten kolareista ajetaan mopoilla taajamissa. Vuosittain kolareissa kuolee kahdesta viiteen mopoilijaa ja loukkaantuu peräti 300. Moottoripyöräilijöitä kuolee keskimäärin noin 20 henkilöä, mutta loukkaantuu vain vähän enemmän kuin mopoilijoita. Mopoautokolareissa loukkaantuu vuosittain eriasteisesti noin 200 henkilöä, mutta kuolemia tapahtuu harvemmin kuin mopokolareissa.

Oma ilmiönsä ovat kokoontumisajot, jotka aiheuttavat melun lisäksi myös liikenteen estymistä ja vaaratilanteita. Teemavalvonnan piiriin kuuluvat myös poliisilaitosten alueella viikonlopun aikana tapahtuvat mopojen kokoontumisajot, joiden järjestykseen ja turvallisuuteen pyritään vaikuttamaan sekä ennen tapahtumaa että valvontajakson aikana.

Vakavimmista alle 18-vuotiaiden tekemäksi epäillyistä rikoksista tullaan kirjaamaan rikosilmoitus ja lastensuojeluilmoitus.

Poliisi muistuttaa vanhempia olemaan vastuullisia ja varmistumaan siitä, että lasten kulkuvälineet ja liikennekäyttäytyminen ovat turvallisia heille itselleen ja muille. Poliisi pyrkii ennalta estävällä toiminnalla parantamaan nuorten liikenneturvallisuutta.

SUOSITUIMMAT