Varo tätä yleistä ostohuijausta! Tubettaja paljasti, miten helposti huijari väärentää maksun


Erittäin suosittuja huijareiden käräytyksiä YouTubessa julkaiseva Pauli Matalamäki paljastaa tällä videolla, miten uskomattoman helposti huijari voi väärentää digitaalisen maksun ostaessaan sinulta tuotetta.

Matalamäki korostaa, että paljastusvideon tarkoitus ei ole missään nimessä opettaa ketään huijaamaan, vaan hän julkaisi sen siksi, että jokainen osaisi toimia oikein varmistaessaan maksun toteutumisen.

Videolla Matalamäki paljastaa kaksi hälyttävän nopeasti yleistyvää huijareiden keinoa ”todistaa” maksaneensa sinulta ostamasi tuotteen. Matalamäen mukaan huijarit ovat saaneet näillä keinoilla haltuunsa muun muassa puhelimia ja jopa autoja.

Huijaus 1: Kuitti suoritetusta maksusta

Ensimmäinen yleinen huijauskeino on näyttää myyjälle verkkopankkikuitti suoritetusta maksusta esimerkiksi lähettämällä siitä kuvakaappaus.

Matalamäki näyttää videolla, miten uskomattoman helposti maksukuittia voi muokata selaimessa vain kymmenissä sekunneissa ilman minkäänlaista teknologista tai graafista taitoa.

Huijaus 2: Tilisiirto myyjän nähden

Toinen huijauskeino on tehdä tilisiirto puhelimen kautta myyjän katsellessa vierestä. Tämäkin huijaus on valitettavan helppo toteuttaa, kuten videolla nähdään. Ratkaiseva tekijä huijauksessa on maksun eräpäivä.

Näin vältyt molemmilta huijauksilta

Maksukuittihuijausta on mahdoton paljastaa varsinkaan myyntitilanteessa. Jo etukäteen sitä voi epäillä, jos ostaja kysyy, missä pankissa sinulla on tili. Huijari kysyy sitä, koska yleensä saman pankin tilien välillä tehdyt siirrot saapuvat perille heti, jolloin tekaistu kuitti paljastuu väärennökseksi. Voit uskoa saaneesi maksun vasta sitten, kun näet rahat omalla tilillä tai kädessäsi.

Mobiilimaksuhuijaus paljastuu maksun myöhemmäksi ajankohdaksi laitetusta eräpäivästä. Ole tarkkana varsinkin maksuvuoden kanssa! Myöhäisemmän eräpäivän ansiosta huijari voi perua maksun heti kun on saanut tuotteen itselleen. Tältäkin huijaukselta voi välttyä samalla tavalla kuin edelliseltä, eli maksu on suoritettu vasta sitten, kun rahat ovat tilillä tai myyjän kädessä.

Lähde: Paulin Pelivideot

SUOSITUIMMAT