16v transsukupuolinen Jere on ehdolla Suomen urheilugaalassa Vuoden esikuvaksi


16-vuotias Jere Nyström on ehdolla Vuoden esikuvaksi Suomen urheilugaalassa. Nuori lahjakkuus on korkeushypyn kolminkertainen Suomen mestari. Hän on voittanut ikäluokkansa mestaruuden jo kolmena vuonna peräkkäin.

Jeren taidot eivät kuitenkaan rajoitu pelkästään urheilun saralle. Hänet tunnetaan myös drag-piireissä taitavana esiintyjänä. Syyskuussa Jere palkittiinkin Queer of the Year -gaalassa sekä Vuoden esiintyjänä että Vuoden esikuvana.

Jere on hiljattain kertonut avoimesti transsukupuolisuudestaan sosiaalisessa mediassa. Hän nousi suuren yleisön tietoisuuteen Helsingin Sanomien kuukausiliitteessä julkaistun artikkelin myötä.

– Tosi monet on kyselly multa jonkin aikaa et mitä mä koen olevani. Oon sitä itekkin miettinyt, faktahan on se että mulla on miehen kroppa ja mieheksi oon syntynyt. Mutta joku kuitenkin sanassa mies/homo ei tunnu oikeelta. Se on totta että mä oon melkein aina tiennyt olevani trans mut sen sanominen äänee on tuntunu tosi vaikeelta koska harrastan korkeushyppyy/yleisurheilua… korkeushypyn kohdalla mikään tai kukaan ei saa mua lopettaa sitä lajia ja se on mulle täysin fine kilpailla miesten sarjassa. Oon tyytyväine ihan tälläsenä itteeni ja toivon että ihmiset ymmärtää, Jere kirjoitti kolme viikkoa sitten Instagramissa.

Katso Jeren korkeushyppysuoritus alla olevalta videolta.

SUOSITUIMMAT