Aki Manninen IL:lle perheensä 1 750 euron viikkobudjetista: ”Keskivertoperheen kulutus”


Torstaina tavalliset pulliaiset pyörittelivät silmiään, kun useat mediat julkaisivat juttuja Rikkaat ja rahattomat -ohjelman uuteen tuotantokauteen liittyen. Ennakkotiedoista kun kävi ilmi, että Aki ja Rita Mannisen viikossa käyttämä rahasumma on huikeat 1 750 euroa.

Iltalehti on tavoittanut Akin kommentoimaan melkoisen pröystäilevältä kuulostavaa lapsiperheen rahankäyttöä.

– Viikkobudjettiin on laskettu kokonaiskulutus. Mukana ovat niin kahden talomme asuntolainat ja vakuutukset, kolmen auton ja moottoripyörän vakuutus, sijoitukset ja säästöön laittamamme summat kuin arkikulutus, Manninen selostaa Iltalehdelle.

– Tietysti summa saadaan näyttämään isolta, kun nämä kaikki lasketaan vuoden varrelta yhteen ja jaetaan viikoille. Meillä vaimon kanssa on ihan keskivertoperheen kulutus, mies lisää.

Mannisen puheet ”keskivertoperheen kulutuksesta” tuskin saavat tavallisia kaduntallaajia nyökyttelemään, mutta kommentti antaa ajattelemisen aihetta itse sarjan ideasta.

Manniset vaihtavat asuntoja ja elämäntyyliä Yasmine Valmun ja Oscar Taipaleen sekä heidän vauvansa kanssa. Perheen normaaliksi viikkobudjetiksi on määritelty 95 euroa eli noin 380 euroa kuukaudessa.

Jos Mannisten kohdalla huomioidaan asuntolainat sun muut, niin onko tuossa 380 eurossa todella mukana esimerkiksi toisen perheen vuokra? Tuskinpa. Eli ilmeisesti tuloerot halutaan esittää ohjelmassa melkoisen korostetusti, vaikka todellisillakin eroilla perheiden elämäntyyleissä olisi varmasti päiviteltävää.

SUOSITUIMMAT