Älä ota kallista lainaa – katso vinkit lainan kilpailuttamiseen


Lainan ottaminen on merkittävä päätös, olipa kyseessä sitten pieni tai suuri laina. Lainan avulla voit rahoittaa erilaisia hankintoja tai vaikka lomamatkan ja tavoitella unelmiasi. On kuitenkin tärkeää muistaa, että lainalla on pitkäaikaisia vaikutuksia talouteesi. Siksi sen ottaminen pitää suunnitella huolellisesti ja eri vaihtoehtoja kannattaa vertailla rauhassa. 

Onneksi on olemassa keinoja, joilla voi välttää kalliit lainat ja säästää paljon rahaa. Kilpailuttaminen on yksi kätevä tapa, jolla löydät parhaan lainan. Lainojen kilpailuttaminen saattaa kuulostaa hankalalta, mutta on oikeastaan todella helppoa. Voit tehdä sen helposti ja nopeasti netissä. Voit hakea lainaa ilman vakuuksia, takaajia tai säästöjä.

Nordic Bankin lainavertailussa voit kilpailuttaa kaikenlaiset vakuudettomat lainat 70 000 euroon asti yli 30 pankin ja rahoitusyhtiön välillä. Nopea laina auttaa rahoittamaan kaikenlaisia hankintoja. Sillä voi maksaa odottamattomia kuluja, kuten yllättävät auton korjaukset. Lainalla voi toteuttaa myös remontin, sillä voi viedä perheen lomamatkalle tai ostaa uudet huonekalut kotiin tai mökille. Sinä päätät, mihin käytät rahat. 

Miten lainojen kilpailuttaminen auttaa säästämään rahaa?

Lainojen kilpailuttaminen tarkoittaa käytännössä sitä, että vertailet useiden eri lainanantajien tarjoamia lainoja ja löydät niiden joukosta edullisimman vaihtoehdon. Tämä voi auttaa sinua säästämään huomattavia summia rahaa. Lainojen korot ja kulut vaihtelevat suuresti. Siksi lainaa ei kannata ottaa ensimmäisestä vastaan tulevasta paikasta, vaan kannattaa tutustua eri lainanmyöntäjien tarjouksiin. 

Matalampi korko voi tarkoittaa käytännössä satojen tai jopa tuhansien eurojen säästöjä lainan takaisinmaksun aikana. Kilpailuttamalla voit löytää myös lainat, joissa on vähemmän kuluja, kuten avausmaksu ja tilinhoitomaksut. Nämä ja mahdolliset muut kulut saattavat muodostaa merkittävän osan kuukausierästä, joten kannattaa etsiä laina, jossa kulut ovat edulliset. 

Lisäksi kilpailuttaminen auttaa sinua löytämään lainan, jossa on paremmat ehdot. Voit esimerkiksi valita lainan, jossa on pitempi takaisinmaksuaika, jolloin saat enemmän joustoa takaisinmaksuun. Tai voit valita lainan, jossa on mahdollisuus lyhennysvapaaseen. Näin saat irrotettua hieman lisää rahaa muihin tarkoituksiin, jos taloudellinen tilanteesi sattuu olemaan hetkellisesti tiukka. 

Näin lainat kilpailutetaan

Kilpailuttaminen on erittäin helppoa Nordic Bankin lainavertailupalvelussa. Sinun ei tarvitse ottaa yhteyttä jokaiseen pankkiin ja luotonmyöntäjään erikseen, vaan täyttää ainoastaan yksi hakemus nettisivuillamme. Tavoitat sillä kymmeniä luotonmyöntäjiä, eli voit saada yhdellä hakemuksella useita tarjouksia. 

Näin helppoa lainan kilpailuttaminen on:

1. Täytä ilmainen lainahakemus Nordic Bankin nettisivuilla.

2. Vertaile lainatarjouksia.

3. Hyväksy paras lainatarjous. Laina maksetaan melkein heti tilille.

Lainoja vertaillessa on tärkeää tarkastella kokonaiskustannuksia, ei pelkkää korkoa. Matala nimelliskorko ei automaattisesti tarkoita halpaa lainaa. Avausmaksu sekä kuukausittaiset tilinhoitomaksut nostavat kokonaiskustannuksia. Todellinen vuosikorko on tärkeä luku, johon kannattaa kiinnittää huomiota lainoja vertaillessa, sillä se sisältää sekä koron että kaikki muut kulut. Tutustu myös lainan ehtoihin huolellisesti. 

Pidä talous tasapainossa

Lainojen kilpailuttaminen on yksi tärkeimmistä asioista, joka auttaa pitämään omat raha-asiat kunnossa. Kilpailuttaminen kannattaa tehdä joka kerta, kun olet ottamassa lainaa riippumatta lainan koosta. Myös aivan pienet, muutamien satasten kokoiset luotot kannattaa kilpailuttaa. Koroissa ja kuluissa on eroja, eikä ole järkeä maksaa korkeaa korkoa, jos muitakin vaihtoehtoja on tarjolla. 

Toinen keino, jolla saat pidettyä taloutesi tasapainossa, on lainojen yhdistäminen. Yhdistelylainalla voidaan yhdistää kaikki pienet luotot, osamaksut, luottokorttivelat ja muut vastaavat. Näin sinulle jää lyhennettäväksi vain yksi laina. Velan määrä pysyy samana, mutta säästät silti rahaa, koska et enää maksa korkoja ja kuluja monesta lainasta. 

Nämä keinot auttavat pitämään henkilökohtaisen talouden kunnossa. Jos oma taloudellinen tilanne huolettaa, kannattaa pyytää apua matalalla kynnyksellä. Takuusäätiöstä saa maksutonta neuvontaa rahaan ja velkaan liittyvissä asioissa. Neuvontapalveluun voi ottaa yhteyttä puhelimitse tai chatin kautta. Takuusäätiö myöntää myös takauksia pankista nostettaviin järjestelylainoihin. 

SUOSITUIMMAT