Anna: Radiojuontaja Minna Kuukka erosi ja ajatteli, ettei hänestä tule koskaan äitiä – pian hän odotti kaksosia


Radion Novalla Aki Linnanahteen kanssa suomalaisia aamuisin viihdyttävä Minna Kuukka, 50, kertoo Anna-lehden haastattelussa vanhemmuudesta ja miten hänestä tuli äiti, vaikka hän oli jo luopunut koko ajatuksesta.

Kuukka erosi miehestään 35-vuotiaana, jolloin hän myös samalla menetti uskonsa perheen perustamiseen.

– Ajattelin tuolloin, että tässä saattaa kuitenkin käydä niin, että en koskaan tulekaan äidiksi, Kuukka kertoo Anna-lehdelle.

Kuukka sanoo olleensa tuolloin silti tyytyväinen elämäänsä eikä ajatellut, että jotain olisi puuttunut.

– Luultavasti olisin elänyt hyvää elämää lapsettomanakin.

Pian eron jälkeen hän kuitenkin tapasi nykyisen miehensä Tatu Vehmaksen ja lopetti ehkäisypillerien syömisen. Hän ajatteli mahdollisen raskauden koittavan vasta joskus myöhemmin.

– Yllättäen aloinkin odottaa melkein heti kaksosia. Suvussani on isän puolella kaksosia, joten meillä taitaa olla geneettinen taipumus kaksosraskauksiin.

Nyt kun kaksoset ovat 14-vuotiaita, Kuukka sanoo, ettei pelkää vanhenemista, mutta jännittää sitä, kun lapset joidenkin vuosien kuluttua muuttavat pois.

– Millaista elämä sitten on? Jotkut ystävistäni ovat sen jo kokeneet, ja he ovat puhuneet kaipuustaan.

– Välillä kun väsyneenä laitan ruokaa, yritän muistuttaa, että älä nyt manaa näitä aikoja. Pian soittelet pitkin maita ja mantuja lasten perään ja anelet, että he tulisivat syömään.

Kuukka sanoo toivovansa, että on osannut opettaa lapsiaan uskomaan itseensä ja olemaan kilttejä muille ihmisille.

– On aika hurjaa, millainen valta vanhemmilla on, sillä voimme pilata lastemme elämän. Olen aina välillä miettinyt, että voinko jo olla turvallisin mielin sen suhteen, että olenko toiminut oikein, Kuuka pohtii.

Lähde: Anna

Kuva: Instagram

SUOSITUIMMAT