Billie Eilishin uusi single ja video nostattavat kylmiä väreitä


Nykypopin edelläkävijä Billie Eilish julkaisi kylmäävän singlen ja musiikkivideon ”NDA”.

Eilish julkaisi heinäkuun lopussa odotetun toisen studioalbuminsa Happier Than Ever. Hän on edellisen levyn tapaan kirjoittanut, säveltänyt ja tuottanut kahdestaan veljensä FINNEASin kanssa 16 kappaletta sisältävän kokonaisuuden.

Levyn synkempää suuntaa edustavalle ”NDA”-kappaleelle saatiin myös artistin itsensä ohjaama, karvat pystyyn nostattava musiikkivideo, jonka voi katsoa yläpuolelta. Videolla kiemurtelee 25 ammattikuljettajaa kaasu pohjassa artistin ympärillä yön pimeydessä. Video on taltioitu yhdellä otolla, eikä sen tekemiseen ole käytetty sijaisnäyttelijöitä tai digitaalisia erikoistehosteita.

Happier Than Ever -albumilta on julkaistu aiemmin jazz-vivahteinen ”my future”, platinarajan Suomessa ylittänyt ”Therefore I Am”, pysäyttävän upea ”Your Power” sekä leikkisä ”Lost Cause”. Eilish lähtee julkaisun myötä loppuunmyydylle maailmankiertueelle ensi keväänä.

Billie Eilishin debyyttilevy WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO? oli julkaisuvuotensa (2019) myydyin albumi Suomessa ja vuosikymmenen myydyin debyyttialbumi Pohjois-Amerikassa. Levy toi pop-ilmiölle historialliset viisi Grammy-palkintoa. Suomessa albumia on kuunneltu viisinkertaiseen platinaan oikeuttavat 115 miljoonaa kertaa ja ”bad guy” -singlen striimit ovat ylittäneet seitsenkertaisen platinarajan.

19-vuotias Eilish on julkaissut ensimmäisen albuminsa jälkeen muun muassa tulevan James Bond -elokuvan tunnuskappaleen ”No Time To Die” sekä Suomessa tuplaplatinaa striimanneen ”everything i wanted” -singlen. Kappaleet toivat artistille kaksi uutta Grammy-palkintoa kategorioissa Record of the Year ja Best Song Written For Visual Media. 

Apple TV+ -palvelussa julkaistiin helmikuussa menestysalbumin kulisseihin kurkistava, palkitun R.J. Cutlerin ohjaama dokumenttielokuva Billie Eilish: The World’s A Little Blurry. Kehuttu filmi tarjoaa intiimin katsauksen poikkeuksellisen 17-vuotiaan elämään, joka navigoi elämäänsä kiertueella, lavalla ja kotonaan perheensä kanssa samalla, kun hän kirjoittaa, äänittää ja julkaisee debyyttialbuminsa.

Happier Than Ever -albumin kappalelista:

1. Getting Older
2. I Didn’t Change My Number
3. Billie Bossa Nova
4. my future
5. Oxytocin
6. GOLDWING
7. Lost Cause
8. Halley’s Comet
9. Not My Responsibility
10. OverHeated
11. Everybody Dies
12. Your Power
13. NDA
14. Therefore I Am
15. Happier Than Ever
16. Male Fantasy

SUOSITUIMMAT