BMW:n uusien coupé-sähköautojen toimintamatka lähes 600 kilometriä


BMW sähköistää keskikokoisten premium-autojen luokan täysin uusilla BMW i4 M50- ja BMW i4 eDrive40 -sähköautoilla.

BMW i4

BMW i4 on urheilullinen, tilava ja vastuullinen neliovinen Gran Coupé, joka yhdistää coupén eleganssin neliovisten mallien käytännöllisyyteen ja toiminnallisuuteen.

BMW i4:ssä käytetään uutta iDrive-käyttöjärjestelmää, joka on suunniteltu käytettäväksi puheohjauksella ja BMW Curved Display -kosketusnäytöllä, jossa yhdistyvät 12,3 tuuman infonäyttö ja 14,9 tuuman ohjausnäyttö yhdeksi kokonaisuudeksi. Autoon on tarjolla vakiovarusteena tai valinnaisena varusteena 40 avustintoimintoa, kuten mukautuva vakionopeudensäädin, vaaratilannevaroitin sekä ohjaus- ja kaista-avustin.

BMW i4:n sähkömoottoreissa on elastiset laakerit akselin ja rungon välissä. Erittäin matalan akun korkeus on vain 110 millimetriä, ja se on matalalla auton pohjassa. Auton painopiste on 53 millimetriä matalammalla kuin 3-sarjan malleissa. Tasaisen painojakauman, vääntöjäykän ja kevyen rungon, optimoidun aerodynamiikan (ilmanvastuskerroin 0,24) sekä pitkän akselivälin ja leveyden ansiosta auto on sporttinen ja nautinnollinen ajettava myös pitkillä matkoilla.

BMW:n uusien sähköautojen ajokokemusta säestää mallikohtaiseksi räätälöity äänimaailma, joka reagoi kaasupolkimen painamiseen. Lisävarusteena on IconicSounds Electric, jonka äänimaailma on luotu yhteistyössä säveltäjä Hans Zimmerin kanssa.

Auton adaptiivinen rekuperaatio kerää energiaa ennakoivasti akkuun. Auto tulkitsee karttatiedoista, haluaako kuljettaja antaa auton rullata vapaasti vai alkaako se keräämään energiaa akkuun esimerkiksi risteystä lähestyttäessä. Kuljettaja voi myös ohittaa toiminnon ja päättää, kuinka voimakkaasti auto kerää jarrutusenergiaa akkuihin. Auton Efficiency Trainer -toiminto opastaa muuttamaan ajamistapaa entistä taloudellisemmaksi. Auton akkujen energiatiheys on kasvanut noin 20 prosenttia i3-mallista. Akun bruttokapasiteetti on 83,9 kWh.

Uuden i4 eDrive40 -mallin autoverollinen hinta on alkaen 60 540 euroa.

BMW i4 M50

BMW:n pitkä kokemus urheiluautoissa näkyy mallien ajettavuudessa. Ripeän kiihtyvyyden lisäksi i4 on vaivattomasti ja tarkasti hallittavissa myös haastavissa ajo-olosuhteissa. Auton luistonesto optimoi pitoa ja suuntavakautta kaikilla teillä ja kaikissa olosuhteissa. Näin BMW i4 M50 on etenee tasapainoisesti kiihdytyksissä ja myös voimakkaassa sivuttaiskiihtyydessä.

BMW i4 M50 -mallin Sport Boost -toiminto ottaa käyttöön maksimitehon ja maksimiväännön (795NM) samanaikaisesti. Malli kiihtyy nollasta sataan 3,9 sekunnissa. Takavetoinen BMW i4 eDrive40 taas kiihtyy nollasta sataan 5,7 sekunnissa, ja sen maksimivääntö on 430 Nm.

BMW i4 M50 -mallin teho on 400 kW/544 hv, ja se kuluttaa 24–19 kW/100 km. BMW i4 eDrive40 -mallin teho on 250kW/340 hv, ja se kuluttaa 20–16 kW/100 km. BMW i4 M50 -mallin toimintamatka (WLTP) on 510 kilometriä ja i4 eDrive40 -mallin toimintamatka (WLTP) 590 kilometriä.

Uuden i4 M50 -mallin hinta on alkaen 69 397 euroa.

SUOSITUIMMAT