CatCatin Virpi pudotti painoa 10 kiloa parissa kuukaudessa pienen muutoksen kautta


Laulaja Virpi Kätkä onnistui keväällä pudottamaan painoa nopeasti vain pienellä muutoksella.

CatCat-duosta tuttu laulaja Virpi Kätkä (kuvassa vasemmalla), 51, kertoo Annan haastattelussa viime vuoden olleen hänelle vaikeaa aikaa. Koronapandemian takia keikkakalenteri tyhjeni ja naisen olo muuttui voimattomaksi. Hän myös kärsi voimakkaista refluksioireista. Virpi kertoo Annalle, että hänelle kertyi 10 kiloa lisää painoa.

Virpi oli tottunut harrastamaan juoksemista, mutta liikunta pahensi refluksitaudin oireita niin, että hän joutui lopettamaan sen kokonaan. Lopulta Virpi tajusi, että hänen oli tehtävä oireilleen jotain. Ratkaisu löytyi pienestä ruokarytmin muutoksesta.

Refluksioireiden hoito näkyi myös vaa’alla

– Aloin syödä kahden tunnin välein pieniä annoksia. Lisäksi päätin, etten syö illalla enää kuuden jälkeen, Virpi kertoo Annan haastattelussa.

Uudet ruokailutavat eivät tuntuneet laihduttamiselta, sillä nälissään ei tarvinnut olla. Mutta pikkuhiljaa muutos alkoi näkyä myös vaa’alla. Painoa putosi Virpin mukaan kymmenen kiloa parissa kuukaudessa.

– Alussa herkuttelin viikonloppuisin, mutta nyt herkkuja ei tee enää mieli, koska syön säännöllisesti. Minulla oli tässä myös yksi viikko, jolloin en pudottanut painoa ja söin miten sattuu.

Monipuolinen ja ravintorikas ruokavalio

Nykyisin Virpi aloittaa aamunsa usein veteen keitetyllä kaurapuurolla. Muut ateriat sisältävät paljon kasviksia, kuituja, proteiinia ja hyviä rasvoja. Hän pitää huolen siitä, että lähettyvillä on aina avokadoja, pähkinöitä, marjoja ja rasvaista kalaa. Hän yrittää välttää valkoisia jauhoja ja sokeria, mutta muuten hän on syönyt tavallista kotiruokaa.

– Muuta lihaa en taas syö eettisistä syistä ja lääkäri on ohjeistanut välttämään muutenkin kovia rasvoja korkean kolesterolin takia.

Illalla Virpi juo hapottomia ja sokerittomia vitamiinijuomia.

Liikunta palasi osaksi elämää

Kun refluksioireet helpottuivat, saattoi Virpi aloittaa taas liikunnan. Pienet juoksulenkit palasivat pian taas kuvioon.

– Teen 10 minuutin juoksulenkin aamuin illoin siten, että saan hien pintaan. Se pitää aineenvaihdunnan myös käynnissä.

Virpin olo on jälleen pirteä ja energinen. Keikkavaatteetkaan eivät enää purista.

– On kivaa, kun mahtuu taas esiintymisvaatteisiin. Kyllä minua on hyvän olon lisäksi motivoinut ulkonäkökin.

Virpin paino putosi nopeasti ja hän kokee, että prosessi sopi hänen keholleen, mutta hän ei suosittelisi kenellekään hurjaa laihtumista, vaan pysyvää painonpudotusta ja elämäntapamuutosta.

Lähde: Anna

Kuva: Instagram

SUOSITUIMMAT