Cheekin nimissä 15 000 euron Facebook-huijaus – reagointiaikaa vain 5 minuuttia


Huijari esiintyy Facebookissa Cheekinä, livelähetys tarjoaa 15 000 rahapalkintoa.

Iltalehti julkaisi varoituksen entisen suosikkiräppärin Cheekin nimellä ja livelähetysvideolla tehdystä Facebook-huijauksesta.

Valeprofiili kalastelee ihmisten tietoja suurella rahapalkinnolla. Julkaisussa Cheekinä esiintyvä taho kirjoittaa: ”Lahjoitin yli 15 000 euroa ensimmäisille 600 ihmiselle, jotka arvavat kuvan numeron oikein.”

LUE MYÖS: KAROLIINA SAI ”SAMULI EDELMANNILTA” KAVERIPYYNNÖN, SITTEN TILILTÄ ALKOI KADOTA RAHAA

Valeprofiili on kopioinut Cheekin vanhan livelähetyksen uudelle tilille. Ensimmäinen vinkki huijauksesta on kirjoitusvirhe ja toinen on tietenkin se, että Jare Tiihonen ei ole esiintynyt Cheekinä sen jälkeen, kun hän lopetti artistiuransa reilut kaksi vuotta sitten.

Eräs Iltalehden lukija, helsinkiläinen eläkeläisrouva, osallistui kilpailuun ja sai onnitteluviestin valeprofiililta. Rouvaa kehotettiin lähes täydellisellä suomenkielellä vastaamaan nopeasti, vain viidessä minuutissa. Ensin hänen piti jakaa julkaisu kymmenessä Facebook-ryhmässä. Nostaakseen 15 000 euron voiton, hänen piti painaa ilmoittaudu-nappia ja täyttää sivustolle nimensä ja asuinpaikkansa.

– Tämän jälkeen kysyttiin luottokortin numeroa sekä kortin CVC-numeroa. Sivulla luki isolla, että sinua ei veloiteta mistään, nainen huokasi Iltalehdelle.

Eläkeläisrouva halusi kertoa tarinansa varoittaakseen muitakin Cheekin nimeä ja livelähetysvideota käyttävästä huijauksesta.

Lähde: Iltalehti

Kuva: Instagram

SUOSITUIMMAT