Danny Seiskalle synkästä kokemuksestaan Speden kanssa: ”Se oli Mustan Käden hetki”


Musiikkineuvos Ilkka ”Danny” Lipsanen, 79, on avautunut Seiskalle kokemuksistaan edesmenneen Pertti ”Spede” Pasasen kanssa.

Danny sanoo, ettei ole ollut todistamassa Speden väitettyjä naisiin kohdistuneita ahdisteluja, mutta myöntää olleensa paikalla, kun viihdelegenda väläytti julkisuudelta salassa pidettyä pimeämpää puoltaan.

Danny vahvistaa, että Speden myyttinen uhkailukeino ”Musta Käsi” pitää paikkansa. Danny kertoo nähneensä, kun Spede uhkaili nyt jo edesmennyttä toimittajaa, jonka kirjoituksista hän ei ollut samaa mieltä. Spede oli kutsunut toimittajan tapaamiseen toimistolleen.

– Se oli Mustan Käden hetki. Spedellä oli oikeasti sellainen musta nahkahanska kädessään, jota hän puristeli nyrkkiin toimittajan edessä, Danny kertoo Seiskalle.

– Sitten Spede kertoi toimittajalle, että jollei laki pysty puolustamaan viihdejulkkiksia, niin ohjat täytyy ottaa omiin käsiin. Hän suositteli vahvasti, että kirjoituslinja hieman muuttuisi tai muuten olisi astuttava kehiin. Lopuksi hän karjaisi, että eiköhän tämä jo riitä!

Pertti Pasasen mittava viihdeura jatkui 1950-luvulta 2000-luvulle saakka. Hän menehtyi 71-vuotiaana golf-kentällä saamaansa sairauskohtaukseen vuonna 2001.

Alla video vuonna 1984 julkaistun Uuno Turhapuro armeijan leivissä -elokuvan kuvauksista.

Lähde: Seiska

SUOSITUIMMAT