Euroviisuselostaja tulistui HS:n vaalikoneesta: ”Olen todella pettynyt, että jälleen käytätte elämääni pelinappulana”


Euroviisulähetysten monivuotinen selostaja ja pitkän linjan tv-ammattilainen Mikko Silvennoinen, 46, julkaisi Facebookissa avoimen kirjeen liittyen Helsingin Sanomien vaalikonekyselyyn.

Silvennoinen suivaantui vaalikoneen kysymyksestä, joka hänen mielestään kyseenalaistaa seksuaalivähemmistöjen oikeuksia: ”On hyvä asia, että homo- ja lesbopareilla on samat avioliitto- ja adoptio-oikeudet kuin heteropareilla.”

Silvennoinen kokee kysymyksen asiattomaksi ja ehdottaa sille uutta muotoa: ”On hyvä asia, että alueeni tukee ihmisoikeuksia ja varmistaa, että täällä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat nuoret saavat kasvaa onnelliseksi aikuisiksi.”

Tässä koko Silvennoisen kirjoitus:

HS – Helsingin Sanomat,
olen todella pettynyt, että jälleen käytätte minun elämääni pelinappulana vaalikoneessanne. Tämä kysymys on asiaton. Se ylläpitää ajatusta siitä, että oikeuteni olla naimisissa mieheni kanssa olisi edelleen kyseenalainen.

Ymmärrän, että haluatte jälleen ”vain” käyttää elämääni testinä yleisistä arvomaailmoista. Olen todella kyllästynyt olemaan kanarialintu kaivoksessanne. Jos ette muuta mittaria keksi, voisitteko edes muotoilla kysymyksen Aluevaaleihin sopivaksi. Esimerkiksi: ”On hyvä asia, että alueeni tukee ihmisoikeuksia ja varmistaa, että täällä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat nuoret saavat kasvaa onnelliseksi aikuisiksi.”

Haluan vastauksenne tähän avoimeen kirjeeseen alle, kiitokset. Muille tiedoksi, että trollit ja vänkyrät poistan kavereistani ilman ilmoitusta.

Yt.

Mikko

Silvennoisen julkaisu on saanut paljon positiivista palautetta.

– Ihmisoikeudet eivät ole mielipidekysymys. Tää on absurdia, Sekasin Kollektiivin toiminnanjohtaja Satu Raappana kommentoi.

– Täysin samaa mieltä Mikko. Kiitos kun nostat asiaa esiin, jokaisissa vaaleissa tämä sama jonkun vaalikoneessa, sanoo Euroopan parlamentin jäsen ja Helsingin kaupunginvaltuutettu Silvia Modig (vas).

Mikko Silvennoinen on juontanut useita tv-ohjelmia nuoriso-ohjelma Jyrkistä lähtien ja toiminut myös tv-yhtiöiden johtotehtävissä. Vuodesta 2019 lähtien hän on toiminut Tukholmassa ViacomCBS-konsernin Pohjoismaiden kaupallisena johtajana rakentamassa Paramount+-palvelun kumppanuuksia.

Alla Silvennoisen Facebook-julkaisu.

SUOSITUIMMAT

Salkkarit-tähti meni naimisiin! Katso kuva persoonallisesta häätyylistä Seiskan kuvalinkistä

Seiskan kuvaaja on ollut todistamassa, kun Salatuista elämistä tunnetuksi tullut Petteri Paavola on astellut tuoreen vaimonsa kanssa kirkosta ulos.

Seiska: Piritasta eronnut Niklas Hagman löysi uuden rakkaan!

Seiska tietää kertoa, että entinen jääkiekkoilija Niklas Hagman on löytänyt elämäänsä uuden rakkauden. Hänen on nähty lomailevan Kreikassa näyttävän vaaleaverikön kanssa. Kaksikko...

Seiska: Sabina Särkän ja aviomiehen julkinen toiminta hämmästyttää

Seiska kertoo saaneensa jo pidemmän aikaa vihjeitä, että Sabina Särkän avioliitto olisi ajautunut jonkinlaiseen kriisiin. Miss Suomen perintöprinsessana...

Saija Tuupanen joutui hakeutumaan hoitoon – ainakin yksi keikka peruttu

Saija Tuupanen kertoo Instagramissa sairastuneensa. - Voi änkeröinen! Ääni katosi ja täällä matkataan lääkäriin, suosikkilaulaja selostaa.

Seiska: Vesa-Matti Loirin, 77, terveydentila romahti – joutui sairaalahoitoon

Koko kansan tuntema näyttelijä ja muusikko Vesa-Matti Loiri, 77, on joutunut sairaalahoitoon. Asiasta kertoi Seiskalle rakastetun viihdetaiteilijan lähipiiri.

Seiska: Vesa-Matti Loirin terveysongelmat pahenivat tragedian myötä

Kerroimme aiemmin tällä viikolla Seiskan uutisoinnin pohjalta, että Vesa-Matti Loiri, 77, on joutunut sairaalahoitoon. Viihteen monitaituri on kärsinyt...

Mika Salo esitteli tyttöystävänsä – poseeraavat yhdessä hääjuhlassa

Formula 1 -kisoissa nykyisin tuomarina sekä tv-lähetyksissä kommentaattorina toimiva entinen F1-kuljettaja Mika Salo, 55, oli viime keväänä lehtiotsikoissa hämmentävien naissuhteidensa takia.

Seiska paljasti salaloman! Vaihtoiko Erika Vikman Dannyn goottirokkariin?

Erika Vikman, 29, ja The 69 Eyes -yhtyeen laulaja "Jyrki 69" Linnakivi, 53, nähdään syksyllä Vain elämää -sarjan uudella kaudella, joka kuvattiin...

Seiska: Stefan Thermanilta meni koti alta

Seiska uutisoi, että kohuliikemies Stefan Therman on joutunut muuttamaan pois asunnostaan Helsingin kantakaupungin arvokorttelista. Seiskan mukaan Thermanin naapurit saivat...