F1-maailmanmestari Lewis Hamiltonilla koronatartunta! Korvaajahuhut käyvät kuumina


Mercedes-tallin F1-kuljettajalla Lewis Hamiltonilla, 35, on todettu koronatartunta.

Hamilton varmisti seitsemännen F1-maailmanmestaruutensa jo kaksi viikkoa sitten ja hänellä oli päämääränä voittaa kauden loputkin kolme osakilpailua, jolloin hän olisi päässyt sivuamaan ennätystä yhden kauden aikana ajettujen voittojen määrästä. Michael Schumacher ja Sebastian Vettel jakavat ennätyksen 13 voitolla. Hamilton on voittanut tämän kauden 15 osakilpailusta 11.

Hamilton voitti sunnuntaina Bahrainin osakilpailun ja antoi viime viikolla kolme negatiivista koronatestiä, mutta tunsi maanantaiaamuna lieviä oireita. Tänään saatu testitulos oli positiivinen, jonka vuoksi hän ei voi osallistua tällä viikolla niin ikään Bahrainissa ajettavaan Sakhirin Grand Prix -kisaan. Hänen kuitenkin vakuutetaan voivan hyvin ja talli toivottaa hänelle pikaista toipumista.

Mercedes ei ole vielä ilmoittanut Hamiltonin korvaajaa Valtteri Bottaksen rinnalle. Mercedeksen virallinen varakuljettaja on Stoffel Vandoorne, joka ajaa tänään Formula E -testeissä Valenciassa ja matkustaa sen jälkeen aiempien suunnitelmien mukaisesti Bahrainiin.

Korvaajaspekulaatioissa kuitenkin väläytellään muitakin nimiä. Tallissa on myös simulaattorikuljettaja Esteban Gutierrez, jolla on Vandoornen tavoin kokemusta enemmästä kuin yhdestä F1-kaudesta. Kenties herkullisin huhu on kuitenkin huippunopeaksi arvioitu George Russell, joka kuuluu Mercedeksen akatemiaan, mutta ajaa tällä hetkellä Williams-tallissa.

Tämän viikon osakilpailussa tullaan näkemään toinenkin uusi kuski, sillä karmaisevassa onnettomuudessa sunnuntaina lievästi loukkaantuneen Romain Grosjeanin tilalla Haas-tallissa ajaa Pietro Fittipaldi, jonka isoisä on kaksinkertainen F1-maailmanmestari Emerson Fittipaldi.

Kuva: Shutterstock / Cristiano Barni

SUOSITUIMMAT