Feel Helsinki -festivaali järjestetään verkossa 18.5.–13.6. – ohjelmassa virtuaalitaidetta iltasaduista yhteislauluun


Poikkeustila-Suomen suurin monitaiteinen festivaali tarjoaa mahdollisuuden tutustua taidenäyttelyyn virtuaalitodellisuudessa ja treenata laulua Taideyliopiston Sibelius-Akatemian opettajien kanssa.

Taideyliopiston opettajien ja opiskelijoiden osaamisen yhteen kokoava Feel Helsinki -festivaali järjestetään tänä vuonna kokonaan digitaalisesti. Festivaalin esitykset kootaan osoitteeseen feelhelsinki.info, jossa ohjelmaa voi seurata 18.5. alkaen.

Verkkosivustolla nähdään ensi maanantaista alkaen yli 20 ohjelmanumeroa, joista kuka tahansa voi nauttia maksutta omalla kotisohvallaan. Kaikenikäisille suunnattu festivaali tarjoaa laajan kattauksen konsertteja, video- ja äänitaidetta, iltasatujen live-luentaa, performansseja ja kuvataidetta. Osa ohjelmista on suoria lähetyksiä, jotka jäävät sivustolle katsottavaksi live-esityksen jälkeen. Muu ohjelma on koettavissa verkon kautta milloin vain.

Ohjelma on koottu Taideyliopiston opiskelijoiden ehdotuksista. Feel Helsinki -festivaali oli alun perin tarkoitus järjestää Musiikkitalossa 13.6., mutta se siirrettiin verkkoon koronaviruspandemian vuoksi. Monet opiskelijat näkivät tilanteen mahdollisuutena kokeilla jotain uutta.

– Taideyliopisto on yksi Suomen suurimmista luovien ihmisten yhteisöistä, joten tuntui luontevalta kokeilla uusia tapoja tuoda taidetta lähelle ihmisiä. Tarvitsemme taidetta entistäkin kipeämmin tänä epävarmuuden ja muutoksen aikana, Taideyliopiston rehtori Jari Perkiömäki perustelee. 

Aika koronaeristyksessä on toiminut inspiraationlähteenä opiskelijoiden teoksissa. Esimerkiksi oopperakoulutuksen opiskelijoiden ja alumnien konsertti Milloin näen sinut jälleen? on kuvaus tarpeesta ihmiskontaktiin ja eristäytyneisyyden luomasta ahdistuksesta.

Helsinki-päivänä 12.6. järjestetään osana festivaalia yhteislaulukonsertti Sisukkaiden laulu. Ennen konserttia yleisöllä on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä harjoittelemaan laulettavia kappaleita Taideyliopiston Sibelius-Akatemian laulunopettajien Aija Puurtisen, Sirkka Parviaisen ja Anna-Kaisa Liedeksen sekä Haloa-kuorosta muodostetun ensemblen ohjauksessa Zoom-yhteyden kautta. Konsertissa kappaleet esitetään livenä ja jokainen voi laulaa kotona mukana.

Festivaalisivustolla 13.6. avautuva kuvataideopiskelijoiden näyttely Invisible Forces on pantu esille 3D-mallinnettuun tilaan, jota ei vielä fyysisessä todellisuudessa ole olemassa: Taideyliopiston Kuvataideakatemian vuonna 2021 valmistuvaan uudisrakennukseen. Yleisö pääsee kokemaan näyttelyn 360 asteen kuvakulmaa hyödyntävän videon kautta tai virtuaalilaseilla, jos kotoa sellaiset löytyvät. Näin näyttely tarjoaa katsojalle mahdollisuuden kurkistaa samalla Taideyliopiston tulevaisuuden kampukselle.

Feel Helsinki -tapahtuma järjestettiin Helsingin Musiikkitalossa ensimmäistä kertaa kesäkuussa 2019. Uusi kaupunkifestivaali houkutteli paikalle yli 5 500 kävijää.

Lisätietoa ja ohjelma: www.feelhelsinki.info

Kuva: YouTube

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommentti
Kirjoita tähän nimesi

SUOSITUIMMAT