Päivän sääennusteessa kunnon rytinää ja rakeita – perjantaina jopa 30 asteen helteitä


Forecan päivystävä meteorologi Joanna Rinne arvioi Ilta-Sanomille, että tänään tiistaina saadaan eri puolilla Suomea taivaalta melkoista rytinää ukkoskuurojen ja rakeiden myötä.

Rinteen mukaan maan eteläosa säästynee sateilta, mutta pohjoisemmassa voi olla luvassa rankkojakin kuuroja, varsinkin Pohjanmaalla, Kainuussa ja Koillismaassa.

Sadetta on odotettavissa paikoin noin 10–15 millilitraa vuorokaudessa ja ukkosmyrskyjen ohessa voi sataa rakeita.

Myös Ilmatieteen laitos lupailee tiistaiksi yleisesti sade- ja ukkoskuuroja maan keski- ja pohjoisosaan. Ukkosten yhteydessä voi olla paikoin kovia puuskia (15-20 m/s) ja vettä voi sataa paikoin rankasti, jopa noin 20 millilitraa per tunti..

Myös keskiviikon sää on vaihtelevaa. Rinteen mukaan etelässä lämmöt ovat noin 20-23 astetta ja muualla Suomessa 15-20 astetta.

Torstaina lämmöt kohoavat ja etelässä sekä idässä voidaan päästä Rinteen mukaan nauttimaan jopa 27 asteen helteistä. Lännessä on kuitenkin vielä sateista ja lämmöt pysyttelevät 20-24 asteessa.

Perjantaille Rinne ennustaa paikallisesti jopa 30 asteen paikallisia helteitä varsinkin etelään ja itään. Enimmäkseen lämpötilat ovat noin 25-28 astetta.

Viikonloppuna on odotettavissa lisää sadetta, enimmillään Pohjois-Pohjanmaalle jopa yli 30 millilitraa vuorokaudessa. Lämpötilat pysynevät suuressa osassa maata alle 20 asteessa.

Lähteet: Ilta-Sanomat, Foreca, Ilmatieteen laitos

Kuva: Pexels

SUOSITUIMMAT