Hinauspalvelu järkyttyi vakavaa onnettomuutta kuvaavien ihmisten käytöksestä


Etelä-Pohjanmaalla operoiva Hinaus ja Tuuppaus -niminen hinausliike julkaisi Facebookissa varoittavan päivityksen, jossa ihmetellään ihmisten käytöstä onnettomuuspaikalla.

Uteliaat ja onnettomuuspaikkaa kuvaavat ihmiset aiheuttavat täysin tarpeettomia vaaratilanteita ja jopa hengenvaaran paikalla oleville ammattilaisille.

Hinauspalvelun päivityksessä muistutetaan heti aluksi eräästä tieliikenteen tärkeästä asiasta, josta ei luulisi tarvitsevan edes erikseen mainita: Keltainen vilkku tiellä varoittaa poikkeavasta tilanteesta.

– Eilen sattui vakava onnettomuus kun raskas yhdistelmä törmäsi työtehtävässä ole olevaan hinausautoomme valtatie 8:lla. Onneksi asiakkaamme ja kuljettajamme olivat autoista ulkona ja selvisivät vammoitta. Törmänneen auton kuljettajakin selvisi vähäisin vammoin. Näkyvyys suoralla oli hyvä.

Uteliaat ja onnettomuutta kuvanneet ihmiset kuitenkin asettivat onnettomuuspaikalla olleet auttajat hengenvaaraan.

– Hämmästyttävää oli onnettomuuspaikalla uteliaiden kuvaajien toiminta. Kuvaajat/uteliaat aiheuttivat useita vaaratilanteita omalla typerällä käytöksellään 👎. Työmaalla oli lukuisia palomiehiä, hinausmiehiä, konemiehiä ja kuljetusliikkeen edustajia työssä, joiden terveyttä ajattelemattomat vaaransivat. Keskitytään tiellä ajoneuvon kuljettamiseen, niin sattuu vähemmän. Kiitollisena, että kaikki ovat hengissä 🙏.

Päivitystä kommentoi myös eräs hinausauton kuljettaja, joka lisäsi karun faktan ammatin vaaroista.

– Moottoritiellä ihmiset ajaa ohi metrin päästä satasen vauhdissa, ei kaikki mutta monta, mies kirjoittaa.

Alla hinausliikkeen päivitys ja tilannetta selvittäneiden ammattilaisten ottamia kuvia onnettomuudesta.

Kuvituskuva: Pixabay

SUOSITUIMMAT