Huuhkajat kohtaa Venäjän, Ronaldo sulatti Coca-Colan arvosta 4 miljardia, ranskalaistähti valitti puremisesta


Suomalaisten urheilufanien valmistautuessa Huuhkajien tänään klo 16 alkavaan alkulohkon EM-otteluun Venäjää vastaan, on sopiva hetki käydä läpi joitakin kisoissa tähän mennessä tapahtuneita erikoisuuksia.

Tämän vuoden jalkapallon EM-kisat ovat olleet ikimuistoiset, eikä pelkästään siksi, että Huuhkajat on lopultakin mukana karkeloissa.

Huuhkajat ja Christian Eriksen

Suomen ensimmäisessä arvoturnausottelussa lauantaina Tanskan tähtipelaaja Christian Eriksenin sydänpysähdys keskeytti pelin ja järkytti koko maailmaa. Eriksen elvytettiin ja vietiin sairaalaan toipumaan, ja peli jatkui hänen toiveensa mukaisesti. Suomi voitti 1-0, vaikka Tanskalla oli 23 maalipaikkaa ja Suomella vain yksi.

Eriksenin sairaskohtaus yhdisti jalkapallomaailman ennennäkemättömällä tavalla. Huuhkajien kannattajat tekivät hienon eleen huutamalla Kööpenhaminan Parken-stadionilla ”Christian!”, johon tanskalaiskatsomo vastasi ”Eriksen!”

Puremisepisodi, oma maali, pelaaja tajuttomana kentällä

Juuri ennen eilisen Saksa-Ranska-pelin alkua Münchenin Allianz-areenalla tapahtui vaaratilanne, kun ympäristöjärjestö Greenpeacen logolla varustettu moottoroitu liitovarjo törmäsi kentän yläpuolella kamerakaapeliin, jolloin liitovarjoa ohjannut mies menetti laitteen hallinnan ja teki hätälaskun kentälle.

Lue myös: TOP 5 ilmiöt jalkapallon EM-kisoissa

Pelin hävisi Saksa 0-1, vaikka teki ottelun ainoan maalin. Kyseessä oli Mats Hummelsin epäonninen oma maali. Ranska teki ottelussa kaksi maalia, mutta molemmat hylättiin paitsioina.

Ottelun aikana tuomareilta pääsi livahtamaan erikoinen tilanne, kun Saksan Antonio Rüdiger näykkäisi Ranskan supertähti Paul Pogbaa selkään ja puristi häntä takaapäin. Pogba valitti tilanteesta äänekkäästi tuomareille, jotka sivuuttivat asian.

Toinenkin pelitilanne on aiheuttanut varsinkin somessa erityisen paljon keskustelua. Ranskan Benjamin Pavard sai päähänsä pahan iskun tavoitellessaan palloa ja putosi tajuttomana naamalleen maahan. Pavard myönsi ottelun jälkeen olleensa tajuttomana noin 10-15 sekuntia. Häntä hoidettiin kentällä pitkään, mutta hän sai silti jatkaa pahasta päähän kohdistuneesta iskusta huolimatta. Somessa päätöstä on arvosteltu pelaajan terveyden vaarantamisena.

Ronaldo sulatti Coca-Colan arvosta neljä miljardia

Portugali aloitti EM-turnauksensa tiistaina voittamalla Unkarin 3-0 maalikimaralla, joka alkoi vasta 84. minuutilla. Supertähti Ronaldo taituroi kaksi maalia ja nousi EM-kisojen kaikkien aikojen maalipörssin ykköseksi 11 maalilla.

Jo viikonloppuna Ronaldo oli tehnyt suurta tuhoa EM-sponsori Coca-Colalle ottelua alustaneessa lehdistötilaisuudessa. Ronaldo nimittäin siirsi pois edestään pöydällä olleet kaksi pulloa Coca-Colaa ja otti tilalle vesipullon, sanoen että kannattaa juoda mieluummin vettä. Maanantaiaamuna Coca-Colan arvosta oli sulanut pörssissä peräti neljä miljardia dollaria (n. 3,3 miljardia euroa).

Yllättääkö Huuhkajat tänään Venäjän?

Suomi on jo tehnyt leikkimielistä historiaa voittamalla EM-historian aikojen ainoana maana kaikki ottelunsa päästämättä itse yhtäkään maalia. Vähemmän leikkimielisesti, Lukas Hradecky on EM-kisahistorian ainoa maalivahti, joka on torjunut rangaistuslaukauksen ensimmäisessä EM-ottelussaan. Suomi on myös ainoa maa EM- ja MM-historiassa, joka on voittanut ottelun vain yhdellä maalintekoyrityksellä.

Nähtäväksi jää, vääntyvätkö EM-kisoja varten koristeltujen Helsingin rautatieaseman Lyhdynkantajien eli ”Kivimiesten” maskien alla olevat suupielet virneeseen tänään Pietarissa pelattavan Venäjä-ottelun jälkeen. Vastus on jälleen kova, mutta Huuhkajalauma on jo osoittanut kykenevänsä jättiyllätyksiin.

SUOSITUIMMAT