TOP 5 -ilmiöt jalkapallon EM-kisoissa

Jalkapallon EM-kisoissa on kamppailtu vasta muutaman päivän ajan, mutta erilaisia ilmiöitä ja muita erikoisuuksia on nähty jo useita. Toimituksemme valitsi niistä viisi kiinnostavinta.

5. Pelaajat polvistuvat nurmelle ennen ottelun alkua

Tämä ele on yhtä kuin tuen osoittaminen Black Lives Matter -liikkeelle. Moni joukkue on polvistunut ennen peliä, mutta kaikki eivät sitä tee. Esimerkiksi Venäjä ja Kroatia ovat päättäneet olla noudattamatta kyseistä toimintatapaa. Englannin jalkapalloilijat polvistuivat, mikä sai heidän faneiltaan ristiriitaisen vastaanoton – ensin teolle buuattiin, sitten tekoa seurasi pitkään jatkunut aplodien ja suosionosoitusten raiku.

4. Suomalaiset juhlivat torilla

Jääkiekon MM-kisojen jälkeen suomalaisia nähtiin vuonna 2019 tuhansittain juhlimassa kaupunkien keskustoissa. Jalkapallon EM-kisoissa Suomen avausvoitto ennakkosuosikki Tanskasta sai aikaan railakasta juhlintaa: autot tööttäilivät, Suomen liput liehuivat kadulla lukuisten fanien käsissä ja ihmiset polskivat julkisissa altaissa. Hienoa urheilukulttuuria!

3. Suomelle riitti yksi

Huuhkajat oli pahasti alakynnessä maailmanlistan sijalla 10 olevaa Tanskaa vastaan, mutta niin vain voitto irtosi lukemin 1-0. Historiallisen EM-kisoissa pelatun ottelun tilastokummajainen oli varsinkin luku yksi. Suomi teki ainoan maalinsa käytännössä ensimmäisestä kunnon hyökkäyksestä ja ensimmäisellä, ainoaksi jääneellä laukauksella.

2. Kun jalkapallo yhdistää ihmiset

Kun ottelu oli keskeytettynä, niin suomalaiset osoittivat tukensa Christian Eriksenille, joka vietiin sairaalaan. Suomalaiset huusivat ”Christian!” ja tanskalaiset vastasivat ”Eriksen!” Tämä on upea osoitus, miten jalkapallokannattajat ovat kuin yhtä suurta perhettä, sitoutuen yhteisen asian tukemiseen.

1. Christian Eriksen

Erittäin ikävä tapahtuma, josta nämä kisat muistetaan. Pelottavan näköinen lyyhistyminen kentän pintaan sai monet pelkäämään pahinta. Onneksi lääkintähenkilöstö oli nopeasti ajan tasalla ja pelasti Eriksenin hengen elvyttämällä häntä tehokkaasti. Monet kisoissa maalin tehneet pelaajat ovat osoittaneet tukeaan kovia kokeneelle tanskalaispelurille maalituuletustensa aikana.


VIRAALI-VIDEOITA


SUOSITUIMMAT

Seiska: Niko Ranta-aho latasi vankilasta käsin Sofiasta jäätävät kommentit

Seiska on tavoittanut vankilassa istuvan Niko Ranta-ahon kommentoimaan Sofia Belórfin häneen liittyvää julkista sanailua. Kaunotar irvaili Sofian Salaisuudet -sarjan viimeisessä jaksossa ex-avopuolisonsa kustannuksella.

Seiska: Danny on esitellyt Helmi Loukasmäen sukulaisilleen: ”lähisukulaiseni ovat hämmästyneitä”

Danny eli Ilkka Lipsanen, 78, on viihtynyt viime ajat Helmi Loukasmäen, 20, kanssa. Seiskan mukaan auringonotosta ja veneretkistä...

IS: Kela on saanut satoja moitteita ja 17 huomautusta toiminnastaan oikeusasiamieheltä

Iltasanomat on selvittänyt, että Kela on saanut eduskunnan oikeusmieheltä lukuisia moitteita ja huomautuksia. Lehti on hankkinut tiedot vuoden 2018 alusta lähtien.

Kaupan kassalta kuului erikoista huutelua – syy saa hymyn huulille

Maarika on kertonut Facebookin Ei menny niinku Strömsössä -ryhmässä muutaman vuoden takaisesta sympaattisesta mokastaan. Tuohon aikaan kauppojen itsepalvelukassat olivat uusinta uutta. Maarika...

Renny Harlinin Luokkakokous 3 -komedia saa kriitikoilta täystyrmäyksen: ”surkea elokuva”

Renny Harlinin pitkän ohjaajauran ensimmäinen suomenkielinen elokuva Luokkakokous 3 – Sinkkuristeily saa ensi-iltansa huomenna. Elokuva jatkaa vuonna 2015 alkanutta Luokkakokous -komediaelokuvien sarjaa.

Brittipariskunta arvioitutti ovistopparina käyttämänsä esineen – arvo jopa yli miljoona euroa

Brittiläistä pariskuntaa kohtasi uskomaton yllätys Fake or Fortune -tv-ohjelmassa, kun heidän ovistopparina käyttämänsä esine arvioitiin jopa miljoonan punnan arvoiseksi (noin 1,2 miljoonaa...

Seiska: Sofia Belórfilla jälleen julkinen huutoriita Stefan-rakkaansa kanssa

Sofia Belórfin ja Stefan Thermanin suhteessa riittää käänteitä. Kohukaunotar ja tosi-tv-tähti Sofia Belórf on ollut on-off-suhteessa liikemies Stefan Thermanin...