TOP 5 -ilmiöt jalkapallon EM-kisoissa


Jalkapallon EM-kisoissa on kamppailtu vasta muutaman päivän ajan, mutta erilaisia ilmiöitä ja muita erikoisuuksia on nähty jo useita. Toimituksemme valitsi niistä viisi kiinnostavinta.

5. Pelaajat polvistuvat nurmelle ennen ottelun alkua

Tämä ele on yhtä kuin tuen osoittaminen Black Lives Matter -liikkeelle. Moni joukkue on polvistunut ennen peliä, mutta kaikki eivät sitä tee. Esimerkiksi Venäjä ja Kroatia ovat päättäneet olla noudattamatta kyseistä toimintatapaa. Englannin jalkapalloilijat polvistuivat, mikä sai heidän faneiltaan ristiriitaisen vastaanoton – ensin teolle buuattiin, sitten tekoa seurasi pitkään jatkunut aplodien ja suosionosoitusten raiku.

4. Suomalaiset juhlivat torilla

Jääkiekon MM-kisojen jälkeen suomalaisia nähtiin vuonna 2019 tuhansittain juhlimassa kaupunkien keskustoissa. Jalkapallon EM-kisoissa Suomen avausvoitto ennakkosuosikki Tanskasta sai aikaan railakasta juhlintaa: autot tööttäilivät, Suomen liput liehuivat kadulla lukuisten fanien käsissä ja ihmiset polskivat julkisissa altaissa. Hienoa urheilukulttuuria!

3. Suomelle riitti yksi

Huuhkajat oli pahasti alakynnessä maailmanlistan sijalla 10 olevaa Tanskaa vastaan, mutta niin vain voitto irtosi lukemin 1-0. Historiallisen EM-kisoissa pelatun ottelun tilastokummajainen oli varsinkin luku yksi. Suomi teki ainoan maalinsa käytännössä ensimmäisestä kunnon hyökkäyksestä ja ensimmäisellä, ainoaksi jääneellä laukauksella.

2. Kun jalkapallo yhdistää ihmiset

Kun ottelu oli keskeytettynä, niin suomalaiset osoittivat tukensa Christian Eriksenille, joka vietiin sairaalaan. Suomalaiset huusivat ”Christian!” ja tanskalaiset vastasivat ”Eriksen!” Tämä on upea osoitus, miten jalkapallokannattajat ovat kuin yhtä suurta perhettä, sitoutuen yhteisen asian tukemiseen.

1. Christian Eriksen

Erittäin ikävä tapahtuma, josta nämä kisat muistetaan. Pelottavan näköinen lyyhistyminen kentän pintaan sai monet pelkäämään pahinta. Onneksi lääkintähenkilöstö oli nopeasti ajan tasalla ja pelasti Eriksenin hengen elvyttämällä häntä tehokkaasti. Monet kisoissa maalin tehneet pelaajat ovat osoittaneet tukeaan kovia kokeneelle tanskalaispelurille maalituuletustensa aikana.

SUOSITUIMMAT