IL: Oulussa toimivalle poliisille vaaditaan vankeutta 18v naisen pahoinpitelystä


Iltalehti uutisoi oikeuskäsittelystä, jossa Oulun poliisilaitoksen vanhempaa konstaapelia syytetään 18-vuotiaan naisen pahoinpitelystä ja virkavelvollisuuden rikkomisesta. Syyttäjä vaatii teoista kolmen kuukauden ehdollista vankeusrangaistusta.

Syytteen mukaan kuusikymppinen miespoliisi oli ottanut nuorta naista kaulasta kiinni yhden käden kuristusotteella ja nostanut tätä ylöspäin kaulasta puristaen. Tilanteen kuvaillaan kestäneen muutamia sekunteja.
Iltalehden läpikäymien oikeuspapereiden mukaan poliisin väitetään myöhemmin painaneen naisen päätä alas tämän istuessa poliisiauton takapenkillä.

– Voimakeinoja ei voida pitää tarpeellisina ja puolustettavina, kun otetaan huomioon hänen työkokemuksensa ja koulutuksensa, osapuolten välinen kokoero, sekä se, ettei tehtävä ole ollut kiireellinen eikä vastarinta ole ollut voimakasta tai vaarallista, syyttäjä toteaa.

Iltalehden selvityksen mukaan tapahtumaketju sai alkunsa, kun nuori nainen ja hänen naispuolinen seuralaisensa olivat väitetysti aiheuttaneet häiriötä läheisessä kauppakeskus Valkeassa.

Asiassa on määrä antaa tuomio elokuun lopussa. Syytetty poliisi on kiistänyt rikokset.

SUOSITUIMMAT