IS: Finnairin matkustaja poistettiin lennolta – ei käyttänyt maskia ja ”uhkasi vetää turpaan kaikkia”


Finnairin lennolla Oulusta Helsinkiin on jälleen tapahtunut maskin käyttämiseen liittyvä selkkaus.

Kerroimme helmikuussa espoolaisesta Miikka Peuravirrasta, joka sai Finnairilta puolen vuoden lentokiellon, koska hän kieltäytyi käyttämästä Oulusta Helsinkiin matkalla olleessa lentokoneessa maskia pähkinöiden napostelun takia. Peuravirta käyttäytyi rauhallisesti, mutta ei suostunut käyttämään maskia vaatimuksista huolimatta.

Myöhään tiistai-iltana tapahtui vastaavanlainen tilanne, mutta aggressiivisempi. Ilta-Sanomien mukaan nuori mies poistettiin tälläkin kertaa Oulu-Helsinki-lennolta.

Lentokoneessa ollut silminnäkijä kertoi Ilta-Sanomille miehen käyttäytyneen aggressiivisesti koneen etuosassa ennen lähtöä. Mies ajautui sanaharkkaan lentohenkilökunnan kanssa, jolloin paikalle ilmestyi toinen lentäjistäkin.

– Mies uhkasi vetää turpaan kaikkia ja sanoi koronan olevan huijausta. Hän sanoi kaikkien olevan lampaita, kun käyttävät maskia, silminnäkijä kertoi IS:lle.

Mies suuttui entisestään, kun hän huomasi, että häntä oltiin poistamassa koneesta. Silminnäkijän mukaan hän yritti jopa tarjota henkilökunnalle rahaa, että saisi pysyä koneessa.

Silminnäkijän käsityksen mukaan myös poliisi kutsuttiin paikalle. Finnair vahvisti IS:lle, että mies käyttäytyi häiriköivästi, ei suostunut käyttämään kasvomaskia ja että hänet poistettiin koneesta.

Tilanne aiheutti lennolle viiden minuutin viivästyksen. Finnair pahoittelee, että muut matkustajat, joita kone oli puolillaan, joutuivat kärsimään tilanteesta. Lentoyhtiö ei kommentoi yksittäisiä tapauksia sen enempää, joten miehelle mahdollisesti koituvista muista seuraamuksista ei ole tietoa.

Finnairin lennoilla otettiin käyttöön maskipakko viime vuoden toukokuussa.

Lähde: Ilta-Sanomat

Kuvituskuva: Pixabay

SUOSITUIMMAT