IS: Herra Ylpön kotiin tulvi hevosenlantaa ja seksivälineitä


Herra Ylppö ja hänen puolisonsa ovat joutuneet erikoisen vainon kohteeksi. Teoista syytetään 48-vuotiasta naista.

Iltasanomien selvityksen mukaan rikosnimikkeinä on kunnianloukkaus, identiteettivarkaus, vainoaminen, laiton uhkaus, tietosuojarikos ja virkavelvollisuuden rikkominen.

Kaksi jälkimmäistä syytteen alaista tekoa liittyy siihen, että valtion palveluksessa työskennellyt nainen olisi käynyt katsomassa pariskunnan tietoja ilman laillista perustetta.

Iltasanomien hankkimista oikeuspapereista käy ilmi, että väitetty vainoaminen on ollut sangen monimuotoista. Herra Ylpön puoliso on muun muassa saanut lehtiä, joita hän ei ole tilannut. Hänen neuvolakäyntejään on peruttu ulkopuolisen toimesta. Lisäksi Facebookissa on väitetty naisen tarjoavan seksuaalisia palveluja.

Herra Ylppö on puolestaan saanut seksiväline- ja pornoelokuvalähetyksiä. Pariskunnan kotiin oli tilattu myös hevosenlantaa.

Syytetty nainen on Iltasanomien selvityksen mukaan myöntänyt puolisoon kohdistuneen vainoamisen joiltain osin. Lisäksi hän myöntää tietosuojarikoksen ja virkavelvollisuuden rikkomisen. Syytetty myöntää myös osin identiteettivarkauden ja kunnianloukkauksen.

Pirkanmaan käräjäoikeus antaa ratkaisunsa 14. lokakuuta.

SUOSITUIMMAT