IS: Hovioikeus eväsi Outi Alasen valituksen – rintaperillinen jää täysin perinnöttömäksi

Rintaperillisellä on aina lainmukainen oikeus vanhempiensa perintöön. Näyttelijänä tunnetuksi tulleella Outi Alasella, 54, tätä oikeutta ei kuitenkaan enää ole. Asiasta uutisoi Ilta-Sanomat.

Alanen on saanut Itä-Suomen hovioikeudelta päätöksen, että hänellä ei ole lupaa valittaa Pohjois-Karjalan käräjäoikeuden päätöksestä testamenttikiistassa, jossa hänen isänsä jätti hänet perinnöttömäksi.

Laillisen perintöoikeuden eväämiseen vaaditaan erittäin painavat perusteet, kuten esimerkiksi, jos perillinen on tahallisella rikoksella syvästi loukannut perittävää. Sama oikeutus tulee siitä, jos perittävä jatkuvasti viettää kunniatonta tai epäsiveellistä elämää.

Käräjäoikeuden päätöksen mukaan isällä oli laillinen peruste tehdä tyttärensä perinnöttömäksi lähestymiskiellon ja loukkaavan viestittelyn vuoksi. Alaselle määrättiin vuoden lähestymiskielto vuonna 2014 isän ja tämän vaimon suojaksi johtuen häiritsevistä yhteydenotoista.

Testamenttipäätöksessä käräjäoikeus totesi, että isä oli kokenut tulleensa syvästi loukatuksi tyttärensä pitkäaikaisen halventavan yhteydenpidon vuoksi.

Testamentista on riidelty pitkään, sillä Alasen isä kuoli 80-vuotiaana syyskuussa 2019. Hän oli tehnyt vuonna 2017 testamentin, jossa hän jätti Outin perinnöttömäksi myös lakiosaltaan. Alanen sai asiasta tiedon tammikuussa 2020 ja hän on kiistänyt kaikki perustelut perinnöttä jättämisen syille.

Alanen määrättiin maksamaan yhteensä 15 100 euron korvaukset käräjäoikeuskuluista. Lisäksi hän joutuu maksamaan hovioikeuskuluja 122 euroa.

Alasella on vielä mahdollisuus hakea valituslupaa korkeimmalta oikeudelta, mutta hänen asianajajansa mukaan asiasta ei ole vielä ehditty neuvotella.

Yksi useissa televisiosarjoissa esiintyneen Outi Alasen tunnetuimmista rooleista oli sarjassa Häräntappoase vuonna 1989. Hän on myös tehnyt lukuisia äänirooleja ja esiintynyt muun muassa elokuvissa Napapiirin rakastavaiset ja Lakeuden kutsu sekä viimeksi vuonna 2018 elokuvassa Varasto 2. Näyttelijänuran lisäksi hän on kouluttautunut lähihoitajaksi ja ambulanssiensihoitajaksi. Hän toimii myös Helsingin kantakaupungin vasemmiston johtokunnassa sekä Narsistien uhrien tuki ry:n hallituksessa.

Lähde: Ilta-Sanomat

Kuva: Outi Alasen kotisivut

SUOSITUIMMAT

Seiska: ”Ernest Lawson torjui tylysti vaimonsa halailut” TTK-voiton jälkeen – kuvalinkki

Kun Ernest Lawson, 33, ja Anniina Koivuniemi, 26, voittivat sunnuntaina Tanssii Tähtien Kanssa -kilpailun, tunnelataus purkautui ja Lawson liikuttui kyyneliin yhteishaastattelussa.

Seiska: Suomen surkein kuski -kilpailun osallistuja menehtyi auto-onnettomuudessa

Suomen surkein kuski -tv-ohjelmaan osallistunut henkilö menehtyi viime viikolla liikenneonnettomuudessa. Asiasta uutisoi Seiska. Lehden tietojen mukaan kolari tapahtui Nelostiellä Siikalatvalla....

André Wickström ja Maria Nordin ilmiriidassa junamatkasta: ”V***u sä olet sekaisin” – myös VR puuttui asiaan

Televisiosta tutut stand up -koomikko André Wickström, 45, ja hyvinvointivalmentaja Maria Nordin, 38, ottivat rajusti yhteen Twitterissä. Nordin suivaantui Wickströmin twiitistä,...

Anna: Teresa Välimäki näki lehdestä, että isä oli korjannut sukupuolensa naiseksi – ”Väitti valehtelijaksi”

Televisiosta tuttu julkkiskokki ja Hans Välimäen, 51, ex-vaimo Teresa Välimäki, 46, kertoi Anna-lehdelle, miten hänen välinsä menivät lopullisesti poikki isänsä kanssa.

Seiska: Kaarle Kustaan nenä muuttui violetiksi – kuvalinkki

Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaa, 75, otti vastaan kruununprinsessa Victorian, 44, kanssa Ruotsin uuden pääministerin Magdalena Anderssonin, 54, Tukholman Kuninkaanlinnassa järjestetyssä...

Juuri eronnut Olavi Uusivirta suuteli Selviytyjät-finalisti Paul Eliasta lavalla! Katsoja Seiskalle: ”Vaikutti parisuhteen julkistamiselta”

Selviytyjät-kilpailun finaalikolmikkoon sunnuntain 28.11. jaksossa selviytynyt muusikko Paul Elias aiheutti hämmennystä esiintyessään Olavi Uusivirran lämppärinä lauantaina Tampereen Pakkahuoneella.  Sekä Elias että Uusivirta ovat...

Seiska: Sofia Belórf joutui pakenemaan kotoaan hotelliin

Tuoreessa Seiska-lehdessä kerrotaan, että Sofia Belórf oli majaillut viime viikolla useamman päivän yksin Helsingissä sijaitsevassa hotelli Marskissa. Mistään hemmottelureissusta ei ollut ollut...