IS: Jethro Rostedt oli taas oikeudessa – vuokralaisen talo muuttui remonttityömaaksi


Televisiosta tuttu turkulainen kiinteistönvälittäjä-liikemies-kaupunginvaltuutettu Jethro Rostedt (Liike Nyt), 46, on ollut viime aikoina otsikoissa taloudellisten ongelmiensa takia. Hänellä on velkaa jo peräti yli neljä miljoonaa euroa.

Rostedt on joutunut olemaan käräjillä veloistaan, joiden perustella häneltä on jopa takavarikoitu omaisuutta.

Ilta-Sanomat uutisoi, että Rostedt on ollut äskettäin myös Turun hovioikeudessa vuokrakiistasta.

Vuokralaisena oli pieni rakennusalan yritys, joka pettyi karvaasti muuttaessaan vuonna 2018 Turun keskustan tuntumassa sijaitsevaan pieneen liikehuoneistoon. Talossa alkoi vuokralaisen yllätykseksi vain puoli vuotta myöhemmin massiivinen remonttityömaa. Vuokralaisen mukaan ensimmäiseksi tehtiin putkiremontti, jonka aikana liiketilassa oli tehty ilman ennakkovaroitusta piikkausta ja asbestipurkua, ja ettei tilassa voinut edes oleskella sinne levinneen pölyn takia. Wc-tilaan ei päässyt ja tavaroita oli siirretty sivuun sekä hyllyt purettu. Seuraavaksi vuokralaiselle selvisi, että tilasta puretaan seinä. Vuokralaisen mukaan pöly oli tehnyt käyttökelvottomaksi osan 70 000 euron arvoisesta tuotevarastosta.

Vuokralainen väitti, ettei ollut saanut remontista asianmukaista tietoa, kun sopimus solmittiin Rostedtin käyttämän kiinteistönvälittäjän kanssa. Rostedt puolestaan sanoi, että remonteista oli päätetty yhtiökokouksessa jo vuosia aiemmin ja että se oli saatettu vuokralaisen tietoon. Osapuolet myös riitelivät vuokrasopimuksen irtisanomisesta, jonka vuokralainen sanoi tehneensä, mutta Rostedt kiisti sen, koska ”vuokralaisella oli ymmärrysvaikeuksia kieliongelman vuoksi”.

Vuokralainen vaati Rostedtia palauttamaan 1 036 euron vuokravakuuden ja maksamaan 20 530 euron korvauksen myyntikelvottomiksi turmeltuneista tuotteista ja muista remontin aiheuttamista kuluista. Rostedtin mielestä vahingonkorvausvaatimukset olivat kohtuuttomia, koska vuokralaisen olisi pitänyt rakennusalan ammattilaisena itse ymmärtää suojata tuotteensa remontin aikana.

Vuokraisäntä määrättiin käräjäoikeudessa maksamaan vuokralaiselle vuokravakuussumma 1 036 euroa, muuttokuluja 1 000 euroa sekä 5 500 euroa remonttipölyn tärvelemistä tuotteista.

Hovioikeudessa kiistaa ei ehditty käsitellä, sillä Rostedt ja vuokralainen olivat jo päässeet asiassa sopuun. Hovioikeuden tehtäväksi jäi vain vahvistaa sovintosopimus, jonka mukaan Rostedt palauttaa vuokralaiselle vuokravakuuden, maksaa muuttokulut ja korvaa pilalle menneistä tavaroista 464 euroa.

Lähde: Ilta-Sanomat

Kuva: Instagram

SUOSITUIMMAT