IS: Kirsti Paakkasen säätiöön tulvii nyt hakemuksia – aiemmin ei ole jaettu juuri mitään eikä uusillekaan hakemuksille ”toistaiseksi tehdä mitään”


Sen jälkeen, kun julkisuuteen tuli tieto, että viime vuoden marraskuussa 92-vuotiaana menehtynyt yritysneuvos ja Marimekon pitkäaikainen omistaja Kirsti Paakkanen testamenttasi miljoonaomaisuutensa nimeään kantavalle säätiölle, säätiöön on tulvinut hakemuksia päivittäin, uutisoi Ilta-Sanomat.

Paakkasen asioita 47 vuoden ajan hoitanut säätiön tuore hallituksen puheenjohtaja Kari Miettinen vahvistaa asian IS:lle.

– Nyt tulee joka päivä (hakemuksia) ja joku ottaa yhteyttä, Miettinen sanoo.

Ennen Paakkasen kuolemaa säätiö ei jakanut paljoakaan apurahoja. Miettinen sanoo sen johtuneen siitä, että niitä on jaettu säätiön saamien osinkotulojen mukaan ja että ”hyviä apurahahakemuksia” ei ole tullut.

IS:n mukaan yhtiön varallisuus on ollut jo useamman vuoden yli 300 000 euroa, mutta apurahoja on jaettu vuosina 2014-2020 vain 30 000 euroa. Jaetut summat vaihtelivat 3 000 ja 12 000 euron välillä.

Miettisen mukaan säätiölle päivittäin tulviville hakemuksille ei toistaiseksi tehdä mitään, sillä ensin odotetaan pesänselvitystä. Perunkirjoitus ja omaisuuden jako voidaan tehdä, jos testamenttia ei riitauteta.

Paakkanen testamenttasi säätiölle muun muassa sijoitusyhtiönsä, jolla on voitonjakokelpoista pääomaa 35 miljoonaa euroa.

Lue myös: Minne katosivat Kirsti Paakkasen miljoonat ja miksei asiainhoitaja saanut kutsua hautajaisiin?

Lähde: Ilta-Sanomat

SUOSITUIMMAT