IS: Laulaja Jani Wickholm suurissa talousvaikeuksissa – talo ulosmitataan


Keikkatulot ovat monelle artistille elinehto, joten koronapandemia on ajanut monet heistä tukalaan tilanteeseen. Myös muusikko Jani Wickolm, 43 on joutunut keikkojen puutteen myötä taloudelliseen ahdinkoon.

Idolsista tuttu laulaja on kertonut avoimesti talousvaikeuksistaan julkisuudessa. Viime lokakuussa hän kertoi Ylelle elävänsä työmarkkinatuella ja joutuneensa turvautumaan seurakunnan ruoka-apuun.

Köyhyyteen ajautunut Wickholm kertoo nyt Ilta-Sanomille joutuvansa luopumaan kodistaan. Huonon taloudellisen tilanteen vuoksi hänen 1800-luvulla rakennettu hirsitalonsa ulosmitataan. Wickholm on asunut talossa avopuolisonsa ja kahden lapsensa kanssa.

Laulaja kertoo, että perhe muuttaa vuokralle Pirkanmaalla sijaitsevaan asuntoon.

– Rahat ovat riittäneet sähkö- ja puhelinlaskuihin. Muuhun ei ole ollut varaa, ellei ole myynyt tavaraa. Myös avopuolisoni oli seitsemän kuukautta työttömänä, joten olemme todellakin olleet kurjassa jamassa.

Tulojen puutteen vuoksi Wickholm joutui vaikeuksiin asuntolainansa kanssa.

– Maksoin ison erän lainaa pankille viime elokuussa, ja oletin tilanteen olevan parempaan päin. Olenkin joutunut maksamaan lähinnä korkojen korkoja, hän kertoo IS:lle.

Laulaja on pettynyt siihen, ettei pankki ole tullut tilanteessa vastaan.

– Olisin toivonut parempaa yhteistyötä pankin kanssa, kun he kyllä tietävän muusikoiden tilanteen. Mutta ei, kun matto vedettiin jalkojen alta.

SUOSITUIMMAT