IS: Maria Nordin tuomittiin rikoksesta – kaksi kuukautta aikaa selvittää asiat


Iltasanomat uutisoi Maria Nordinin saamasta rikostuomiosta. Helsingin käräjäoikeus on katsonut Nordinin syyllistyneen eläinsuojelurikokseen. Seurauksena on 65 päiväsakkoa ja eläinpitokielto 22.5.2026 asti.

Jälkimmäinen tarkoittaa sitä, että Nordin ei saa kyseisenä aikana omistaa, pitää eikä hoitaa eläimiä eikä muutenkaan vastata eläinten hyvinvoinnista.

Iltasanomien selvityksen mukaan Nordinin kissa tuomittiin lisäksi valtiolle menetettäväksi. Nordinille annetaan mahdollisuus myydä kissa tai luovuttaa se haluamalleen taholle. Jos kissa myydään tai luovutetaan kahden kuukauden sisällä, menettämisseuraamus purkautuu.

Tuomioon johtaneet eläinten loukkaantumiset tapahtuivat kesällä 2020. Tuolloin Nordinin kissaa puri kyykäärme ja kanaa puolestaan koira. Nordin ei vienyt kissaa eikä kanaa eläinlääkäriin. Sen sijaan hän hoiti eläimiä omaan näkemykseensä pohjautuen.

– Kyseinen seikka osaltaan ilmentää Nordinin soveltumattomuutta huolehtia eläimistä ja vastata niiden hyvinvoinnista, Iltasanomien läpikäymissä oikeuspapereissa todetaan.

Tästä syystä julkkisyrittäjä menettää tuhat euroa valtiolle rikoshyötynä. Oikeus perustelee asiaa sillä, että kissan vieminen eläinlääkäriin olisi maksanut kyseisen summan.

Lue myös: Seiska: Maria Nordinin eläinrääkkäyskäräjät alkoivat – näin hän kommentoi asiaa

SUOSITUIMMAT