IS: Niko Ranta-ahon isällä ulos­otossa yli 721 000 euron verovelat


Katiska 2 -oikeudenkäynnistä toisenkin pitkän vankilatuomion mahdollisesti saavan Niko Ranta-ahon isä Esa Ranta-aho on Ilta-Sanomien mukaan velkaa verottajalle 721 333 euroa.

Kiinteistömoguli Esa Ranta-aho oli syyteharkinnassa Katiska 2 -tapauksessa, mutta hän sai syyttämättäjättämispäätöksen. Oikeuden mukaan häntä kuulusteltiin, koska ekstaasihuumeeseen yhdistetty rengaskuljetuksen tilaus oli tehty hänen yrityksensä nettiliittymän kautta.

Myös Nikon sisko on syytettynä Katiska 2:ssa törkeästä huumausainerikoksesta ja hänelle vaaditaan 9 vuoden tuomiota.

Sisarusten isän Esa Ranta-ahon ulosotto on IS:n mukaan pantu vireille 12.1.2021, eli samana päivänä kun Niko otettiin kiinni Espanjassa Katiska 2 -syytteiden takia. Poliisi vahvisti IS:lle, että Nikolla on syyte toisen henkilön kanssa liittyen Katiska 2:een ”satojen tuhansien eurojen” verovälttelystä, mutta toisen henkilön nimeä ei ole kerrottu julkisuuteen. Niko Ranta-aho on kiistänyt väitetyn veropetoksen.

IS:n mukaan Niko Ranta-aho on ollut hoitamassa Espanjassa isänsä yrityksen toteuttamia kiinteistöprojekteja, joista yhdessä rakennettiin Marbellaan 25 luksushuvilaa.

Niko Ranta-aholle vaaditaan Katiska 2:ssa maksimia eli 13 vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta edellisen tuomion lisäksi, joten hänet voidaan tuomita vankeuteen yhteensä jopa 24 vuodeksi.

Lähde: Ilta-Sanomat

Kuva: Instagram

SUOSITUIMMAT