Kiti Kokkonen julkaisi ylioppilaskuvansa: ”On tullut vähän sellainen huijarifiilis”


Viime syksynä Tanssii Tähtien Kanssa -kilpailussa katsojat hurmannut näyttelijä ja kirjailija Kiti Kokkonen julkaisi Instagramissa vappuna ylioppilaskuvansa yllättävän tunnustuksen kera.

Mustavalkoisessa kuvassa tuleva Suomen Komediateatterin taiteellinen johtaja sekä Putouksen sketsihahmokisan Tanhupallona voittanut kaunotar poseeraa ylioppilaslakki päässään ja ruusukimppu kädessään, autuaan tietämättömänä kirkkaasta tulevaisuudestaan. Kuvatekstissä hän paljastaa, että olisi jälkiviisaana ehkä kuitenkin tehnyt toisenlaisen valinnan.

– Niin absurdia, että tästä on noin 30 vuotta. Jos voisin mennä ajassa taaksepäin ni menisin ehkä ammattikouluun. Omalla kohdalla lukio oli kolmen vuoden välivuosi ja koulumenestys oli välttävä ja paikoitellen huonokin. Kirjoitin C:n paperit.

Kokkosen mukaan hänellä on ollut ristiriitaisia tunteita ylioppilashatustaan.

– Muutamina vappuina oon pitänyt hetken lakkia, mutta siitä on tullut vähän sellainen huijarifiilis, koska opiskelut meni niin penkin alle. Pidän oppimista ja uteliaisuutta arvossa. Itselle kutsumukset kirkastui vasta aikuisiällä ja älysin, että ihan kaikilla on omat polkunsa. Ja hyvä niin. Nuorena ei tarvitse tietää, että mitä haluaa ja mielikin voi muuttua elämän varrella monta kertaa.

Kokkosen Instagram-julkaisu on saanut kymmeniätuhansia tykkäyksiä, ja sen sadoissa kommenteissa rohkaistaan häntä olemaan ylpeä suorittamastaan ylioppilastutkinnosta, arvosanoista huolimatta.

Kuvat: Instagram

SUOSITUIMMAT