Kiti Kokkonen luuli tulleensa hulluksi – lääkäri löysi viimein syyn


Kiti Kokkonen kertoo Instagramissa kärsineensä viikkokausia hyvin epämiellyttävästä vaivasta.

– Yhtenä iltana tein ruokaa ja se haisi niin hirveälle, että aattelin sen olevan pilaantunutta. Seuraavana päivänä kävi sama homma, mutta muu perhe kertoi, että ruoka maistui ja tuoksui tosi hyvälle. Kolmantena päivänä en enää erottanut mitään tuoksuja, Kiti selostaa vaivansa alkumetreistä.

Hän kuvailee hajua teolliseksi savuksi. Kaikki oli haissut samalta elintarvikkeesta ja tuotteesta riippumatta.

– Hajuvedet, sitruuna, minttu, vanilja… ihan kaikki. Sokerin ja suolan maun erotin, mutta muuten kaikki maistui samalle teolliselle savulle. Haju ja maku oli ihan uusi, semmonen jota en osannut yhdistää mihinkään. Ensimmäinen viikko oli aivan karmea. Aattelin seonneeni ja tottakai ehti miettiä vaikka ja mitä.

Kiti oli hakeutunut nopeasti lääkäriin. Kaikki vakavat sairaudet oli saatu suljettua pois, mutta syytä vaivalle ei löytynyt viikkokausiin. Näyttelijältä poistettiin yksi hammaskin, mutta se ei lieventänyt erikoista vaivaa.

– Röntgeneistä ei löytynyt mitään, mutta onteloiden viipalekuvauksesta selvisi, että on jäänyt flunssasta tulehdus pyörimään ja kaikki tiehyet niin tukossa, että jotkut hajureseptorit on shokissa siellä sitten. Nyt on syytä toivoa, että lähiaikoina palautuisi oikeat tuoksut ja maut, Kiti selostaa.

Hän toteaa halunneensa kertoa seuraajilleen asiasta, koska ei ollut itse kuullutkaan moisen flunssan jäkitaudin mahdollisuudesta.

SUOSITUIMMAT