Korkeakouluopiskelijoille ilmaista aamupuuroa torstaina Oulussa


Korkeakouluopiskelijoiden lukuvuosi on käynnistynyt tilanteessa, jossa ruoan hinta on noussut ennätysmäisiin lukemiin. Tämä haastaa niin opiskelijan kukkaroa kuin opiskelijaravintoloiden toimintaakin, kun inflaation myötä ravintoloiden kulut ovat nousseet merkittävästi.

Opiskelija-aterioiden enimmäishinnat nousevat 1.10. alkaen. Pieni korotus helpottaa aikanaan hieman opiskelijaravintoloiden tukalaa tilannetta, mutta ei ratkaise haastetta kokonaan. Opiskelijoiden ateriatuen korotus puolestaan antaa odottaa itseään ensi vuoteen, koska siitä säädetään valtion budjetissa. Opiskelijat siis maksavat opiskelija-aterian hinnankorotuksen omasta kukkarostaan loppuvuoden ajan. 

Opiskelijaravintolat ympäri Suomen ovat väläytelleet puurojen tuomista lounaslistojen päärooliin, kun kustannukset ovat kohonneet eikä hintoihin ole saatu riittäviä korotuksia. Tätä pohdittiin myös Oulun yliopiston ylioppilaskunnan omistamassa Unirestassa, mutta päätös oli toinen. Lounaalla tarjotaan edelleen perinteisiä lounasruokia ja puurotarjoilu siirrettiin aamuun. 

30 vuotta täyttävä Uniresta haluaa osoittaa tukensa opiskelijoille ja tarjoaa heille ilmaisen aamupuuron 1.9. kaikissa opiskelijaravintoloissaan. Loppukuun ajan puuroa on tarjolla erityisen edulliseen hintaan. 

– Haluamme tällä konkreettisella teolla tukea opiskelijoiden arkea. Tilanne on hankala, mutta haluamme kantaa vastuuta yhteiskunnallisena, oululaisten opiskelijoiden omistamana yrityksenä, kertoo Unirestan toimitusjohtaja Kaija-Liisa Silvennoinen.

Kaija-Liisa Silvennoinen

Oululainen opiskelijaruokailu täyttää tänä vuonna 60 vuotta ja Unirestan ravintolatoiminta 30 vuotta. Aamupuurotempaus on yksi juhlavuoden tapahtumista. 

– Haluamme olla tukemassa oululaisten opiskelijoiden hyvinvointia myös seuraavan 30 vuoden ajan. On hienoa, että opiskelijoilla on paikallinen ja heidän etuaan ajatteleva sekä heidät konkreettisesti ruokkiva ravintolatoimija. Yksi ilmainen aamupuuro ei ratkaise ongelmaa, mutta se on konkreettinen teko, joka alleviivaa tahtomme ruokkia opiskelijat nyt ja jatkossa.

Aamupuurotempaus toteutetaan yhteistyössä 95-vuotissyntymäpäiväänsä viettävän Elovenan kanssa.

Lähde ja kuvat: Uniresta

SUOSITUIMMAT