Korona-läpimurto Israelissa! Tutkijat kertovat löytäneensä vasta-aineen virukseen


Israelin puolustusministeriö on tiedottanut läpimurrosta koronaviruksen vasta-aineen kehittämisessä, kertoo Jerusalem Post. 

Puolustusministeriö kertoi, että Israelin biologisen tutkimuksen instituutissa (IIBR) on löydetty koronaviruksen neutralisoiva vasta-aine.

Puolustusministeriön tiedotteessa sanotaan, että läpimurto täyttää kolme tärkeää parametriä: se on monoklonaalinen eli sitoutuu suoraan kohteeseen, se on uusi ja hienostunut sekä siinä on poikkeuksellisen vähän haitallisia proteiineja.

Tutkijoiden mukaan vasta-aine neutralisoi testeissä aggressiivisen uuden koronaviruksen.  

IIBR on hankkimassa vasta-aineelleen patenttia ja kaupallista tuotantoketjua, jonka käynnistymiseen voi mahdollisesti mennä vain kuukausia. Israelin puolustusministeriö korostaa, että vasta-aineella hoidetaan koronapotilaita, eli kyseessä ei ole laajaan käyttöön tarkoitettu rokote.

Vasta-aineen tarkemmat tutkimustulokset aiotaan julkistaa lähiaikoina. Instituutti on kehittämässä koronavirusta vastaan myös rokotetta, jota on testattu onnistuneesti jyrsijöillä, mutta kyseistä rokotetta ei odoteta tuotantoon ennen ensi vuotta.

Lähde: The Jerusalem Post

Kuvituskuva: Pixabay

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommentti
Kirjoita tähän nimesi

SUOSITUIMMAT