Kotimainen HelloWork-palvelu yhdistää tapahtuma- ja kulttuurialan ammattilaiset sekä keikkatyön tarvitsijat


Uuden online-palvelun kautta ravintola-alan ammattilaiset löytyvät nopealla aikataululla.

Pitkittynyt pandemia ja  sen mukanaan tuomat rajoitukset sekä epävarmuus ovat  jättäneet toimettomaksi ison joukon moniosaajia, joilla ei ole ollut mahdollisuutta tehdä oman alansa töitä.

Tilanteen ennustetaan jatkuvan vaikeana monien tapahtuma-ja kulttuurialan ammattilaisten osalta vielä pitkään rajoitusten poistumisen jälkeenkin. Tämän takia pitkän linjan kulttuurityöläiset Mika Qvist ja Anssi Tähtinen perustivat palvelun, jossa kuka tahansa voi palkata ammattilaisen tekemään pientä hanttihommaa tai isompaa työkokonaisuutta. 

– Toimittuani 25 vuoden ajan tapahtuma-, ravintola- ja kulttuurialoilla, olen päässyt läheltä seuraamaan miten paljon taitavia moniosaajia nämä alat työllistävät. On ollut piinaavaa seurata monen tutun ammattilaisen turhaumaa, kun koronarajoitukset ovat estäneet oman työn tekemisen. Uskon, että tällaisella palvelulla josta on mahdollisuus löytää motivoitunut moniosaaja nopeastikin, voi olla suuri tilaus. Sekä työn tilaajan että sen tekijän näkökulmasta, kertoo Mika Qvist.

Oli työ iso tai pieni, rohkaisen tsekkaamaan HelloWorkin tarjonnan. Tarjouspyyntö ei sido vielä mihinkään. Ja sen lisäksi, että saa työn teetettyä ammattilaisella, tulee samalla tukeneeksi koronan kurittamaa kulttuuriammattilaista, jatkaa Anssi Tähtinen.

Helmikuun alussa avatussa HelloWork-palvelussa on mukana kasvava joukko moniosaajia, joilta löytyy oman ammattiosaamisen lisäksi monipuolisesti erilaisia taitoja ja motivaatiota tehdä työtä. Ammattilaisten joukossa on mm. valokuvaajia, videoeditoijia, kielenkääntäjiä ja graafisia suunnittelijoita. Listoilla olevien ammattilaisten palveluvalikoimaan kuuluu myös monenlaisia kodin perustöitä, kuten siivoukset, muutot, pienet remonttityöt ja esimerkiksi lumenluonti. Palvelua on tarkoitus kehittää sen mukaan, miten kysyntä ja tarjonta kohtaavat. 

– Näen, että HelloWorkin kaltainen palvelu kantaa hyvin myös koronan jälkeisessä ajassa. Tapahtuma- ja kulttuurialalla on paljon itseään työllistäviä freelancereitä, joilla on paljon osaamista ja halua työllistyä myös lyhyempiin työkeikkoihin, Qvist visioi. 

HelloWork-palvelu on maksuton ja helppokäyttöinen. Se sopii sekä yrityksille että yksityishenkilöille, jotka voivat hyödyntää myös kotitalousvähennyksen tilaamiensa palveluiden työn osuudesta.

SUOSITUIMMAT