Laura Voutilainen hankki lapset nuorena – kertoo nyt Annalle, millainen vaikutus sillä oli


Laulaja Laura Voutilainen, 46, kertoo Anna-lehden haastattelussa perhe-elämästään.

Voutilaisen mukaan hänen suvussaan ”lapset on tehty nuorena”, ja hän halusi noudattaa samaa esimerkkiä, vaikka kovassa nousukiidossa olleen musiikkiuran takia päätöstä ihmeteltiin.

Vauva kulki mukana kiireisen tähden keikoilla. Esiintymisten aikana vauvaa hoiti isoäiti tai lastenhoitaja. Voutilainen sanoo oppineensa rauhoittumaan vasta neljä vuotta myöhemmin, kun hän sai toisen poikansa Veetin ja piti pidemmän äitiysvapaan.

– Tein mielestäni oikean ratkaisun, kun hankin lapset nuorena. Tuntuu, että tarvitsinkin syvemmän kokemuksen elämästä omaan napaan tuijottamisen sijaan. Totta kai vauva-aika oli vaativaa, eikä toisen ihmisen etusijalle laittaminen ollut aina kovin helppoa, Voutilainen myöntää Anna-lehdelle.

Hän muistelee vauva-aikaa lämmöllä ja huomaa jopa kaipaavansa sitä.

– Elän parhaillaan tyhjän sylin vaihetta, kun lastenlapsiakaan ei vielä ole. Tässä elämänvaiheessa merkityksellisyyden on löydyttävä muualta.

Voutilainen on hurjan ylpeä ja onnellinen 25- ja 21-vuotiaista valopilkuistaan, joista hän kertoi Annalle jo puolitoista vuotta sitten, että molemmat asuivat jo silloin omillaan.

– Välillä minun on vaikea käsittää, että he ovat jo aikuisia miehiä. Tuntuu kreisiltä, että voisin olla isoäiti, mutta periaatteessa saada vielä vauvankin.

Lähde: Anna

SUOSITUIMMAT