”Liikalihavuus ja alkoholismi on ihmisen oma vika”, suomalaisjulkkis lataa


Julkkisbodari ja tubettaja Jooel Vatanen tunnetaan suorasukaisista mielipiteistään. Nyt mies on saanut aikamoisen kalabaliikin aikaan Snapchatin puolella.

Eräs fani lähetti viestin, jossa hän spekuloi paino-ongelmien syytä:

– Nykyään liikalihavuus johtuu nimenomaan kasvirasvoista ja liiasta hiilihydraatin saannista, joita monet ruuat on pullollaan.

Vatanen ei kuitenkaan väitettä niellyt.

– Liikalihavuus ei ole proteiinin vika, hiilihydraatin vika, eikä rasvan vika. Liikalihavuus on se ihmisen oma vika, kun se syö liikaa noita. Aina voidaan yrittää löytää joku ulkopuolinen syy, että miksi meillä on lihavia ihmisiä tai miksi meillä on alkoholisteja, julkkisbodari lataa.

– Onko se viinan vika, että meillä on alkoholisteja? Ei ole viinan vika, se on ihan jokaisen yksilön oma vika, jos ei pysty hallitsemaan sitä viinan juontia, Vatanen jatkaa.

Monet ovat pöyristyneet miehen ulostulosta.

– Kuulostaa jopa tieteenvastaiselta tää väite, harvoin noi on täysin ”oma valinta”, josta parantuu vain päättämällä vaikka oma motivaatio ja päätös onkin hyvin keskeisessä asemassa, eräs seuraaja kommentoi.

– Alkoholismin ja lihavuuden takana voi kyl joskus olla vaikka mielenterveysongelmia tai esim. jotain traumoja, toinen puolestaan kommentoi.

Mitä ajatuksia keskustelu sinussa herättää?

SUOSITUIMMAT