Liikuntarajoitteista teeskennellyt tubettaja katuu tekoaan – julkaisi itkuisen anteeksipyynnön


Tubettaja Olli Litmanen, 23, raivostutti somekansan viikonloppuna julkaisemallaan videolla, jossa hän pääsi festareille tekeytymällä liikuntarajoitteiseksi.

YouTubessa julkaistu tallenne oli otsikoitu ”Kuinka päästä festivaaleille ilmaiseksi?” ja videolla pyörätuolissa istuva Litmanen pääsi Himos Juhannus -festivaaleille ostamatta pääsylippua. Nyt jo poistettu video ehti kerätä melkein 50 000 näyttökertaa viikonlopun aikana.

Litmanen sai videostaan runsaasti kritiikkiä sosiaalisessa mediassa. Tempausta kommentoitiin muun muassa vammaisia loukkaavaksi. Myös tubettajan ja hänen seurueensa käytös naisia kohtaan sai osakseen arvostelua.

Maanantaina Litmanen julkaisi uuden videon, jossa hän pahoittelee tempaustaan. Mies kertoo olevansa pettynyt itseensä. Häntä myös hävettää, ettei hän nähnyt teossaan mitään väärää.

– Mä en osannu hypätä yhtään vähemmistöjen kenkiin tässä hommassa enkä naistenkaan kenkiin, ja siitä mä oon pahoillani, mies selvittää itkuisena.

Kasvun paikka

Litmanen ottaa tapauksen isona kasvun paikkana ja toteaa, että hänen on pakko kantaa asiasta vastuu. Hän myöntää olleensa sokea sille, että myös hän voi tehdä virheitä.

– Tää koko aikasemman YT-videon postaaminen ja mitä siitä aiheutu on avannu mun silmiä enemmän kun mikään mitä oon tän lyhyen elämäni aikana kerenny kokemaan. Aion ottaa tästä opiksi ja tutustua enemmän koko aiheeseen. Video oli ihan silkkaa typeryyttä ja ajattelemattomuutta, kirjoittaa tubettaja kuvatekstissään.

– Oon mennyt sokeeksi näyttökerroille. Sitä ei varmaan moni voi ymmärtää, mutta kun jossain vaiheessa numerot vaan kasvaa ja kasvaa sitä haluaa vaan enemmän ja enemmän. Sen takia sokaistuin tälle, enkä ymmärtänyt mitä on edessä kun tämmöistä videota lähtee postaamaan. Ketä se satuttaa.

Katuva tubettaja kertoo ottavansa tapauksesta opikseen ja toivoo muiden tekevän samoin.

– Tarkoitukseni ei ole olla loukata ketään, mutta näin olen nyt mennyt tekemään ja tästä otan kaiken opin ja tiedon mitä vaan voin vastaan saada. Toivon, että muutkin voivat ottaa tästä meidän typerästä tempusta opiksi, mies päättää kirjoituksensa.

Seuraajat arvostivat anteeksipyyntöä

Kommentointi Litmasen anteeksipyyntövideoon YouTubessa oli maanantaina poissa päältä, mutta Instagramin puolella miehen pahoitteluun reagoitiin ymmärtävästi.

– Kiitoksia suoraselkäisyydestä. Arvostan, että otetaan opiksi omista virheistään. Tsemppiä tulevaan, kommentoi yksi seuraajista.

– Videoltasi näkee, että olet aidosti pahoillasi ja järkyttynyt. Tästä on hyvä oppia/ottaa opikseen ja mennä elämässä eteenpäin, totesi toinen.

Olli Litmasen suositulla YouTube -kanavalla on reilu 30 000 tilaajaa. Miehen Instagramissa seuraajia on vajaa 24 000.

Kuvat: Instagram/ollilitmanen

SUOSITUIMMAT